Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 10. 15:48, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Időjárás - Elbúcsúzhatunk a kánikulától?

Időjárás - Elbúcsúzhatunk a kánikulától?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
Szárazföldünk keleti részének időjárását anticiklonális hatások alakítják, emiatt arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Ott még tart a hőség, a csúcshőmérséklet többnyire 29, 35 fok között alakul, sőt a Balkán-félszigeten 37, 41 fok is előfordul. Ugyanakkor Európa északi tájai fölött több ciklon is örvénylik, és az ezekhez tartózó hullámzó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18, 26 fok között változik. Ennél hűvösebb van a Skandináv-félsziget északi vidékein, ahol 14, 16 fokot mérnek, Pireneusi-félszigeten viszont melegebb van, ott a délutáni órákra 33, 37 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, majd egyre szárazabb, hűvösebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
---------------------------------------------------
Reggelig a Dunától keletre várható szórványosan zápor, zivatar, eleinte helyenként heves zivatar is kialakulhat. Vasárnap az ország nagy részén többnyire derült, napos időre számíthatunk, csak a Duna-Tisza közén lesz eleinte több felhő, néhol záporral, majd ott is egyre hosszabb időre kisüt a nap. A Dunántúlon, a középső területeken eleinte többfelé viharos lesz az északi, északnyugati szél, majd estétől kissé mérséklődik a légmozgás. Zivatarok környezetében keleten is lehetnek viharos széllökések.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25, 30 fok között alakul.

Címkék: időjárás, kánikula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.

2024. Május 15. 07:13, szerda | Helyi

Vedd elő a színest!

Rajzolj és nyerj a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatán, melynek témája a biztonságos közlekedés.