Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Február 10. 13:17, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti!

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld nagy részének időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek alakítják, emiatt jobbára borult az ég. A Brit-szigetek térségében és Franciaországban eső esik, a Baltikumban és a Kárpát-medencében többfelé havazik, a Balkán félszigeten pedig eső, havas eső, hó egyaránt előfordul. Anticiklonális hatások főként a kontinens északi peremén, az Urál előterében és az Ibériai-félszigeten érvényesülnek. A felsorolt tájakon kevesebb a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A délutáni órákra nyugaton és délen általában 5, 13 fok közé melegszik fel a levegő.
Másutt a csúcshőmérséklet jellemzően -3, +3 fok között változik, de Skandináviában nagy területen mérnek -10 fok alatti értékeket is.
A havazást okozó légörvény fokozatosan észak felé helyeződik, majd hétfőn átmenetileg szárazabb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé, éjszaka inkább már csak az északi országrészben várható további, váltakozó intenzitású havazás. Hajnaltól délnyugat felől csökken a felhőzet, hétfőn az északi tájak kivételével néhány órára kisüt a nap. Ugyanakkor délutántól délnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik, de estig számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél kezdetben a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol megerősödhet, majd hétfőn az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős széllökések a keletire, délkeletire forduló szelet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, -9 fok között, a déli országrészben helyenként -10 fok alatt alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +3 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.