Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Február 20. 16:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Skandináv-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. A magasnyomás területén változóan, helyenként erősen felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Szintén anticiklon alakítja az időjárást Délnyugat-, Dél-Európa térségében. Arrafelé sokat süt a nap, eső sehol sem fordul elő. Ugyanakkor Közép- és Délkelet-Európa fölött egy-egy ciklon örvénylik, emiatt szárazföldünk középső és délkeleti tájai fölött gyakran erősen felhős az ég, szórványosan alakul ki havazás, hózápor, délkeleten eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi, északkeleti részén többnyire -2, -12, középen -1, +6 fok között változik. Délen, délnyugaton enyhébb az idő, a kora délutáni órákra 10, 16 fok közé melegszik fel a levegő.
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé észak felől átmenetileg szárazabb, hidegebb, majd dél felől ismét nedvesebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Szerdán a délnyugati és az északkeleti határvidéken jobbára erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Délnyugaton, illetve északkeleten kisebb havazás, máshol hózápor lehet helyenként. Csütörtökön dél felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, de kezdetben északon még néhány órára kisüt a nap. A déli óráktól eleinte főleg nyugaton, délnyugaton, majd estétől délkeleten havazás kialakulhat. Szerdán az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délen -1, -4, északon -4, -9 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1, +5 fok között valószínű.

Címkék: eső, európa, , idő, magyar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.