Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 22. 16:04, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Időjárásjelentés

Időjárásjelentés

HAvas eső, eső várható az elkövetkezendő napokban.

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Skandináv-félsziget déli részétől a Kelet-európai-síkság középső vidékéig anticiklon húzódik. A magasnyomás területén változóan felhős az ég, helyenként hosszabb időre a nap is kisüt. Az anticiklon peremén azonban több a felhő, és ott kisebb havazás is előfordul. Dél-Európában ciklonális mező alakítja az időjárást, többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen alakul ki csapadék; nyugaton és a középső tájakon havazás, havas eső, délen és keleten eső. Ciklon örvénylik kontinensünk északkeleti része fölött is, ott gyakran felhős az idő, és többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon -2, -9, nyugaton és középen 1, 6, délen pedig 8, 17 fok között alakul.
Szombat estig a Kárpát-medence fölött több mediterrán ciklon is átvonul, borult, csapadékos időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:
---------------------------------------------------

Túlnyomóan borult lesz az ég, csapadék többször és többfelé várható:
csütörtökön az ország nagy részén havazás, csak a Tiszántúlon lesz havas eső, eső, éjszaka és pénteken nyugaton havazás, keleten eső, a középső tájakon havazás, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Több helyütt jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Csütörtökön az északkeleti, pénteken a délkeleti szél helyenként megélénkül, néhol megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében -1, +3, másutt 4, 10 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?