Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2010. Január 08. 14:51, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Idős rászorulók lakhatási helyzetén javít a győri önkormányzat

Idős rászorulók lakhatási helyzetén javít a győri önkormányzat

Sikeres volt a győri önkormányzat idősbarát lakásprogramja. A városban szeretnék javítani az idősek lakhatási körülményeit, ezért pályázatot hirdettek magánszemé

A 2009 novemberében meghirdetett pályázatra, amely az idősek lakhatási körülményeinek javítását, akadálymentesítését szolgálja, 26 érvényes pályázat érkezett, 13 plusz 1 pályázat nyert pozitív elbírálást.
Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester 2010 január 8-án elmondta, Győr Megyei Jogú Város önkormányzata folyamatosan segíti a győri időseket, hogy minél hosszabb ideig élhessenek saját, megszokott környezetükben, lakásukban. E cél érdekében hirdették meg azt a pályázatot, amelynek segítségével az idősek életét megkönnyítő átalakítások végezhetők a lakásban. Ilyen például egy fürdőszobai kapaszkodó beépítése, de akár a lakás megközelíthetőségét elősegítő akadálymentesítés is.
Páternoszter Piroska a Népjóléti Osztály vezetője hozzátette, a pályázat lebonyolítását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győri Csoportja végzi, mivel a szervezet országosan is lebonyolított egy hasonló projektet, amihez teljesen kimunkálták a feltételeket.
Dr. Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiótitkára kiemelte, a nyertes pályázatok között szerepelt családi ház, társasházi lakás és panellakás is, ezért szerteágazó szakmai megoldásokra van szükség.
A felhívásra egyébként 26 érvényes pályázat érkezett. A négymillió forintos keretet úgy osztották fel, hogy minden pályázó legfeljebb 300 ezer forintot nyerhet el, önrész pedig nem szükséges. Az elbírálás során 13 pályázatot, illetve egy tartalék pályázatot értékeltek pozitívan.
Az alpolgármester végezetül elmondta, a programot a jövőben folytatni kívánja az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 09:17, vasárnap | Helyi

Súlyos betegeség előzhető meg az oltással

Már most érdemes kérni a kullancsok csípésével terjedő vírusos agyvelőgyulladás elleni védőoltást.

2024. Február 25. 08:14, vasárnap | Helyi

Fogamzásgátlás az állatkertben: akár emberi gyógyszereket is bevethetnek

A Xantus János Állatkert munkatársai igyekeznek jó példával elöl járni a felelős állattartásban.

2024. Február 25. 07:13, vasárnap | Helyi

Se utazás, se pénz: győrieket is átvert a szlovák utazási iroda

Egy olvasónkat és ismerőseit közel hétmillió forinttal vert át egy dunaszerdahelyi utazási iroda.

2024. Február 24. 09:15, szombat | Helyi

Az osztályoddal is mehetsz Audi ETO meccsre

A Győri Audi ETO KC a Mobilis Interaktív Élményközponttal együttműködve kedvezményes lehetőséggel szeretné megszólítani az általános és középiskolai közösségeket.