Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2010. Április 23. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: IfoGyor

Idősek lakhatását segítő fejlesztések Győrben

Idősek lakhatását segítő fejlesztések Győrben

A Kossuth utca 58. szám alatti épület felújításával, a Lepke utcai átmeneti otthon megnyitásával, valamint a Semmelweis utcai idősek bérházával tovább bővülnek a szoci

A 440 millió forintos beruházás olyan sikeres, hogy gyakorlatilag már most gazdára találtak a lakások, ezért az önkormányzat már a program bővítésének lehetőségeit vizsgálja. - tette hozzá az alpolgármester.

Páternoszter Piroska a Népjóléti Osztály vezetője kifejtette, a Kossuth utca 58. szám alatti épület megújítása az újvárosi rehabilitáció részeként valósul meg. Ide költözik az idősek klubja, családsegítő központ várja a segítséget kérőket, valamint gyermekjóléti szolgáltatást is nyújtanak, amelynek keretében erősítik az utcai szociális munkát. A szakmai tevékenység augusztusban indul.

Ugyancsak augusztusban nyithat meg a Lepke utcai Idősek tmeneti Gondozóháza, amely 23 idős ember elhelyezését biztosítja. A beruházás 75 millió forint értékű, az eszközbeszerzéshez további 15 millió forintot biztosít az önkormányzat.

Az osztályvezető kiemelte, a modern műszaki megoldások révén az egész épület nem csupán akadálymentes, de teljesen biztonságos is, az idős emberek számára.

Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója elmondta, egy TMOP pályázat keretében (Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése) tovább erősödhetnek a szakmai kapcsolatok. A pályázatban együttműködő partnerként vettek részt a város szociális intézményei, a kistérségi társulás, valamint a Széchenyi István Egyetem. A támogatás közel 30 millió forint.

A projekt célja a kistérség területén működő önkormányzatok, szolgáltatást biztosítók, valamint a projektben résztvevő felsőoktatási intézmény közötti kapcsolat erősítése, az oktatás, és ezáltal a területen feladatot ellátó humánerőforrás tudásának fejlesztése.

Panker Mihály beszámolt arról is, hogy az idei, immár hatodik alkalommal megrendezendő Országos Találkozót a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc MK-ban rendezik június 1-3. között.

A programok között szerepel Ki-Mit-Tud? az idősek részvételével, egészségmegőrző program, kiállítások, szakmai napok, kézműves vásár. A harmadik napon a sérültséggel élő személyek, pszichiátriai betegek nappali és bentlakásos intézményei munkatársainak és ellátottjainak kínálnak programokat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.