Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2024. Augusztus 18. 08:30, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Ifj. Schobert Norbert tartalékos katona lett

Ifj. Schobert Norbert tartalékos katona lett

A tartalékos kampányban olyan fiatalokat várunk, akik tenni akarnak hazájukért.

A tartalékos kampány célja, hogy megerősítse Magyarország "immunrendszerét". Olyan fiatalokat várunk, akik tenni akarnak családjukért, lakóközösségükért, a hazájukért. Ifj. Schobert Norbert tartalékos katonaként jó példa lehet a kortársai számára - mondta Havasi Gergő, a Magyar Honvédség Sportszázad szakaszvezetője, a tartalékos kampány egyik arca szombaton Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban.

A Bálna központi toborzóirodájában tartott eseményen részt vett ifj. Schobert Norbert is, aki most csatlakozott hivatalosan a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékosaihoz.

Havasi szakaszvezető arra is kitért, hogy a tartalékosok szolgálatot teljesíthetnek a határvédelem mellett az árvízvédelemnél is, de akár ipari vagy természeti katasztrófa elhárításában is részt vehetnek.

Kiemelte, a tartalékosoknak nem kell civil foglalkozásukat megszakítani, így munkájuk vagy tanulmányaik mellett is "tudják vállalni a haza szolgálatát", sőt az egyetemi felvételi során plusz pontokat is vihetnek magukkal a fiatalok.

Boncz Ádám őrmester, toborzó altiszt emlékeztetett arra, hogy júniusban indult el a területvédelmi tartalékos katonák jelentkezésére buzdító "Szeretem, megvédem!" kampány, amelyben a honvédség minden 18 évesnél idősebb magyar állampolgárt megszólít.

Elmondta, hogy tartalékosnak bárki jelentkezhet, aki tartózkodási vagy állandó bejelentett belföldi lakcímmel, valamint minimum általános iskolai végzettséggel rendelkezik. Ezen felül a jelentkezőknek át kell esniük egy alkalmassági vizsgálaton, továbbá fel kell készülni pszichológiai elbeszélgetésre is.

Az érdeklődők az interneten az iranyasereg.hu/tartalekos oldalon jelentkezhetnek mondta Boncz Ádám.

Ifj. Schobert Norbert - a tartalékosok toborzására szolgáló kampány mottójához kapcsolódóan - elmondta: "ha van egy ország, amit szeretünk, akkor azt szerintem minden áron meg kell védenünk. Pont ezért csatlakozom én is a katonaság tartalékosai közé".

Szombaton délelőtt a rendezvényen ifj. Schobert Norbert mellett még további fiatalok csatlakoztak a honvédséghez tartalékosként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 07:50, péntek | Bulvár

Megnyílt Magyarország első vidéki Hilton szállodája

Megnyílt Magyarország első vidéki Hilton szállodája: a Hilton Garden Inn Debrecen City Centre a történelmi városközpontban, a Református Nagytemplom és a Református Kollégium szomszédságában várja csütörtöktől a vendégeit.

2024. Augusztus 16. 07:37, péntek | Bulvár

Öt ember ellen emeltek vádat Matthew Perry halálával kapcsolatban

Az ügyészség öt ember, köztük orvosok ellen emelt vádat Matthew Perry színész tavalyi halálával összefüggésben csütörtökön Kaliforniában.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 13. 09:21, kedd | Bulvár

Kutatás: Mérgező lehet a távol keletről rendelt ruha

A Shein nevű ultra fast fashion cég által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége - állítja egy szöuli kormány által megrendelt vizsgálat.