Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2011. Június 20. 14:53, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP

Igazi dilemma: a benzintankot szárítsuk ki, vagy az étel rohadjon?

Igazi dilemma: a benzintankot szárítsuk ki, vagy az étel rohadjon?

Badár Sándornak eddig három könyve jelent meg, és nem tartja kizártnak, hogy egyszer megírja bamakói útjának történetét is. Ám előbb elkészítette első stand up moziját, amelynek a témája az őrült afrikai rali.


Már volt néhány előadása, szeptembertől pedig ötven településre szeretné elvinni a műsort. A Vasárnap Reggelben arról mesél, hogyan lett csapat a Badár Sándor-Kőváry Barna-Pataki Ádám hármasból.

"Egy ilyen utazásra csak úgy lehet elindulni, ha halálosan bízunk a társunkban. Hogy tudjuk, a harcban nem azt kérdezi, merre fussunk, hanem, hogy kit kell legyőzni. Afrikát nem ismertem, s az emberek többsége is így van ezzel. Sötét folt, amely egyben veszélyesnek is tűnik, kezdve az iszlám-arab világ rejtélyeivel, egészen az al-Kaidáig, a terroristákig" - mondja Badár Sándor, aki szerint kint már nincs idő a félelemre, ott a megoldásokon kell törni a fejet.

"Az innivalónk például idővel elfogyott, muszáj volt palackos vizet szereznünk. Egy kocsmánál álltunk meg, ahol egy csomó férfi éppen meccset nézett, s vesztésre állt a csapatuk, úgyhogy elég morcosnak látszottak. Ilyen közegben ki meri nyugodt szívvel feltenni a kérdést, hogy van-e palackos vizük, és eladnának-e belőle? De amint megszólítottuk őket, azonnal kiderült, hogy kár volt aggódni. Lehet, hogy szegények az ottaniak, de mindig barátságosak és segítőkészek voltak.

Az, hogy egy határátlépés kilenc óráig tart, nem volt idegen, hiszen az ukrán határon még ma is előfordulnak hosszú várakozások. Volt, hogy a határőr egyszer csak eldobott mindent, hogy idő van, de nem annak az ideje jött el, hogy indulhassunk, hanem az imáé, úgyhogy kirohantak a sivatag szélére, és hajlongtak Mekka felé, míg mi álltunk a napon a 43 fokban. Ha a légkondit járattuk, akkor a benzin fogyott, márpedig az Afrikában nagy kincs. Ha pedig leállítottuk a motort, akkor meg az étel rohadt ránk, úgyhogy volt min gondolkodnunk."


STOP / Vasárnap Reggel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.