Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 07. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Igazolatlan órák: 13 győri családtól vonták meg az iskoláztatási támogatást

Igazolatlan órák: 13 győri családtól vonták meg az iskoláztatási támogatást

Eddig 13 győri családtól vonták meg az iskoláztatási támogatást amiatt, mert a gyermek több mint 50 órát hiányzott igazolatlanul. Az erről szóló törvény augusztus 30-a óta hatályos, az első diák alig egy hónap alatt lógott annyit, h

Tíz óra igazolatlan hiányzás után figyelmeztetik a szülőt, 50-nél pedig megvonják a családi pótlékot. Győrben tavaly év végéig 6 iskola 13 diákja került ilyen helyzetbe, további két ügy pedig folyamatban van. Főként a középiskolások lógnak, a Lukács szakképző két tanulója is köztük van. Rákóczi Tibor igazgató szerint az 1600-as létszámhoz képest ez egyáltalán nem számít soknak. Ő egyébként örül a szigorításnak, hosszú távon pozitív változásokat remél.

A támogatást nem örökre vonják meg. A pénzt az államkincstárnál nyitott számlán tartják nyilván, az ügyeket 3 havonta felülvizsgálják.

Tehát, ha a diák újra rendszeresen jár iskolába, a család visszakapja a támogatást, ellenkező esetben pedig újabb három hónapig nem számíthat a pénzre. Az első felülvizsgálat ebben a hónapban esedékes, hiszen volt olyan diák, aki már októberben elérte az 50 óra igazolatlan hiányzást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.