Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

Melyek azok az elvárások, amiket a fiatal, tanult munkavállalók támasztanak a munkáltatók felé.

Csaknem ötven, győri és Győr környéki vállalat települt ki győri Széchenyi István Egyetem Állásbörzéjén, hogy kapcsolatba kerülhessenek szakembereik a hallgatókkal.

– A félévente megrendezett állásbörze jó lehetőség arra, hogy a hallgatók gyakorlati helyet, vagy akár állást találjanak maguknak – mondta el kérdésünkre Zentai Effi karrier-szakreferens, az esemény egyik főszervezője. – Munkám során többen jelezték nekem, hogy az állásbörzén jutottak jó lehetőséghez. Úgy gondolom, a széchenyis diploma értéket képvisel, ami nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudást is hordoz magával.

Manapság a munkavállalók könnyebben váltanak egy jobb lehetőség miatt, mára egészen elenyésző az a jelenség, mint az idősebb generáció esetén, hogy akár évtizedeket dolgozzanak ugyanazon a helyen. A körülmények, elvárások megváltoztak, melyekhez bizony alkalmazkodni kell a munkavállalóknak.

Aki otthon dolgozik, az nem is dolgozik – vallják sokan, utalva arra, hogy a home office nem működőképes forma. Zentai Effi szerint ezt a fajta elavult hozzáállást egészen biztosan felülírta a covid, mikor sokan kényszerültek otthoni munkavégzésre. Ez az időszak viszont arra tökékelesen alkalmas volt, hogy rávilágítson: igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni bizonyos munkakörökben.

– Főleg az IT területen jellemző az igény a home office-ra – jelentette ki a karrier-szakreferens. Mint mondta, az otthoni munkavégzés mellett igény még a fiatal munkavállalóktól a versenyképes bér melllett a modern munkakörülmények, modern eszközök is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 08:13, szerda | Helyi

Elindult az uborkaszezon – akár 14 millió darab uborkát is leszüretelhetnek évente Ácson

A GreenCoop vállalat 2019-ben létesített egy üvegházat Győr mellett. A létesítményben 4,8 hektáron termesztik a Vidám Paradicsomot.

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.