Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2023. Augusztus 17. 10:28, csütörtök | PR
Forrás: (x) Fotó: freepik.com

Így érthető el, hogy a gyerek szívesen játsszon a hátsó kertben!

Így érthető el, hogy a gyerek szívesen játsszon a hátsó kertben!

A természetben való játék a legértékesebb módja egy gyerek szabadidejének eltöltéséhez. Minél többet játszik a szabadban, annál kiegyensúlyozottabb és egészségesebb lesz.

Viszont valódi, korosztályához illő tárgyakkal kell játszania, amelyeket tud kezelni, dobálni, építeni vele. Ez jelenti az igazi kikapcsolódást, nem pedig a telefonnal játszani vagy a tévé előtt ülni.

Régen úgy tartották, hogy minden gyermek életének első hét évében Isten tenyerén él, amikor nincs más dolga, mint a szabad játék és az önfeledt gyermekkor. Ezen lehetőség megteremtése viszont a szülő dolga, akinek feladata, hogy megteremtse a hozzá szükséges eszközöket és teret. Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy kertes házban él, annak sokkal könnyebb dolga van, hiszen a saját játszóterek kialakítása meghozza a gyerek lelkesedését, hogy ne unatkozzon a szabadban.

A szabadban való játék és a testi-lelki egyensúly kapcsolata
A szabadban játszó gyerek egyszerre tanul, felfedez, valódi élményeket gyűjt, megismeri a világot, amelyben él, találékony lesz, mert mindenféle játékot talál ki, akár egyedül, akár más gyerekekkel való kapcsolatában. Mindez fejleszti képzelőerejét és kreativitását.

A szabadban való játék az egészségre is jótékony hatással van, például fontosabb, hogy a napon tartózkodva jusson a szükséges D-vitamin forráshoz, ne pedig mesterségesen. Továbbá a játék a szellemi és fizikai fejlődésének is a mutatója, ha egy gyermek elveszti érdeklődését a játék iránt, az azt jelenti, hogy nincs jól, betegség vagy szomorúság gyötri.

Nagyon fontos, hogy a játékigény akkor is megmaradjon, amikor elkezd iskolába járni, vagyis nem csak az ovis időszakra korlátozódjon.

Ezért is fontos egy otthoni játszótér!

A kerti játszótér célja tehát, hogy a gyermek minél több időt tölthessen a szabadban. Éppen ezért nem elég egy gumiabroncsot felkötni a fára, olyan interaktív játszótérre van szükség, amely által teljesen megfeledkezik a virtuális szórakozás utáni vágytól.

Nyilván a hinta semmiképp nem hiányozhat az udvarról. Talán önmagában kissé unalmasnak tűnhet, ezért érdemes legalább két hintás verziót választani, akár tesóval, akár baráttal, jobb lesz a móka. A fokozott élmény érdekében a csúszda sem hiányozhat, amely elé ki lehet alakítani egy kisebb homokozott, ezt a fiúk és lányok is imádják. A különböző házikók a csúszda tetején, a matatófalak, a mászókötél mind-mind olyan opciók, ami által a játékélmény extrább lesz, lehetőséget teremtve a különböző szerepjátékokra.

Egy saját játszótér segít a játékokon, szórakozáson keresztül megtanítani a gyerekeket arra, hogy a való világ érdekes, hogy van egy izgalmasabb élet a virtuális valóságon túl, mozgással és nevetéssel tarkítva. Egy saját játszótér tökéletes megoldást kínál, függetlenül attól, hogy városi vagy vidéki környezetbe szánják őket. Vásárlás előtt érdemes megvizsgálni, hogy a kiválasztott játszótér megfelel-e minden előírásnak és biztonsági követelménynek.

Tengernyi pozitív előnyét megismerve egyre több szülő érti meg az otthoni játszótér fontosságát, és szeretne a hátsó udvarba költözni az év minden szakában. Egy hátsó kert egyszerre jelent gyerek és felnőtt számára menedéket, nyugodt és intim környezetet, ahol együtt lehetnek. Érdemes minden egyes négyzetcentimétert berendezni, egy kényelmes kerti bútor szett, egy függőágy néhány napellenzővel olyan tér lesz, ahol minden korosztály szívesen tölti a szabadidejét, ösztönző játékélményt nyújtva.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 13:43, szombat | PR

HiRef klímaberendezések: komplett hűtési megoldások IT környezetbe

Az adatközpontok számos vállalkozás számára kritikus infrastruktúrát jelentenek, megbízható működésük elengedhetetlen a mindennapi vállalati műveletek zavartalan működéséhez.

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 18. 13:42, hétfő | PR

Várható árcsökkenés az albérleti piacon?

Az elmúlt év gyakorlatilag másról sem szólt, mint az árak és az infláció figyeléséről. A forint gyengülése, valamint a jegybanki inflációkezelés maga után hozta az elképesztő hitelkamatokat.

2023. Szeptember 15. 11:17, péntek | PR

Álláskeresés hatékonyan, avagy hogyan használjuk az álláskereső portálok keresőit?

Napjainkban az álláskeresés egyik legsikeresebb módja az álláskereső portálok használata.