Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2022. Március 28. 18:43, hétfő | PR
Forrás: (x)

Így fény derülhet minden részletre!

Így fény derülhet minden részletre!

Az optimális világítás kiépítése minden helyiségben kulcsfontosságú. Viszont az már egy sokkalta specifikusabb kérdés, hogy mikor mi számít ideálisnak?

Mert ahány ház, annyi szokás, sőt. Valójában ahány helyiség, annyiféle elvárás.

Mi a lámpavásárlás első lépése?

Bármennyire is csábító céltalanul nézelődni a mennyezeti lámpák között, mégis érdemes előbb kitalálni, hogy pontosan hova is kívánkozik új fényforrás? Ugyanis attól még, hogy egy szerkezet jól néz ki, nem biztos, hogy mindenhova praktikus döntés. Evidencia, hogy az egyes helyiségek funkcióik szerint eltérnek egymástól. Ám ezek a különbségek nemcsak a berendezések színeiben látszanak meg, hanem bizony a világítástechnikában is.

A konyhában például elengedhetetlen elviekben a tűpontos látás garantálása, viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezt csupán a mennyezetről áradó fénynek kell önállóan borítékolnia. A pultba beépíthető világítás méltán népszerű, ami máris más megvilágításba helyezi a kérdést.

A hálószobába, ha a helyiség valóban a pihenés, kikapcsolódás, szórakozás fő helyszíne, szükségtelen az éles fény, mert csak zavarná a meghitt környezetet. Ellenben a dolgozószoba megint más elbírálás alá esik, bár itt az íróasztalra helyezett lámpák azok, amik tovább árnyalhatják a képet. Szóval nem is olyan egyszerű ez az egész. Mindenképpen ildomos végiggondolni az egyéni célokat, és ha azok adottak, akkor kezdődhet a várva várt válogatás.

A praktikum vagy az esztétikum a fontosabb?

Egyik sem lényegesebb a másiknál! Ha bármelyik hiányzik a képletből, akkor szinte borítékolható a hiányérzet. Hiszen a mennyezeti lámpák nem csupán a feladatuk ellátásáért léteznek. Szépségükkel a terek főszereplőivé is válhatnak. A megjelenésük milyensége konkrétan befolyásolhatja a közeg hangulatát. Úgyhogy nagyon is sokat nyom a latba, hogy a kiszemelt fényforrás mennyire stílusos választás. Ami a külsőt illeti, a legtöbb esetben a már berendezett helyiségbe kerül a világítás. Tehát a már meglévő stílusjegyekhez célszerű idomítani a lámpa kiszemelését. Ezáltal a szemmel látható harmónia garantálható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak

2024. Május 17. 16:39, péntek | PR

Hogyan működik a fémek újrahasznosítása? – Útmutató a körkörös gazdasághoz

A fenntartható fejlődés egyik fontos eleme a körkörös gazdaság koncepciója. Az alábbiakban foglalkozunk a működésével.

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén