Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 28. 18:43, hétfő | PR
Forrás: (x)

Így fény derülhet minden részletre!

Így fény derülhet minden részletre!

Az optimális világítás kiépítése minden helyiségben kulcsfontosságú. Viszont az már egy sokkalta specifikusabb kérdés, hogy mikor mi számít ideálisnak?

Mert ahány ház, annyi szokás, sőt. Valójában ahány helyiség, annyiféle elvárás.

Mi a lámpavásárlás első lépése?

Bármennyire is csábító céltalanul nézelődni a mennyezeti lámpák között, mégis érdemes előbb kitalálni, hogy pontosan hova is kívánkozik új fényforrás? Ugyanis attól még, hogy egy szerkezet jól néz ki, nem biztos, hogy mindenhova praktikus döntés. Evidencia, hogy az egyes helyiségek funkcióik szerint eltérnek egymástól. Ám ezek a különbségek nemcsak a berendezések színeiben látszanak meg, hanem bizony a világítástechnikában is.

A konyhában például elengedhetetlen elviekben a tűpontos látás garantálása, viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezt csupán a mennyezetről áradó fénynek kell önállóan borítékolnia. A pultba beépíthető világítás méltán népszerű, ami máris más megvilágításba helyezi a kérdést.

A hálószobába, ha a helyiség valóban a pihenés, kikapcsolódás, szórakozás fő helyszíne, szükségtelen az éles fény, mert csak zavarná a meghitt környezetet. Ellenben a dolgozószoba megint más elbírálás alá esik, bár itt az íróasztalra helyezett lámpák azok, amik tovább árnyalhatják a képet. Szóval nem is olyan egyszerű ez az egész. Mindenképpen ildomos végiggondolni az egyéni célokat, és ha azok adottak, akkor kezdődhet a várva várt válogatás.

A praktikum vagy az esztétikum a fontosabb?

Egyik sem lényegesebb a másiknál! Ha bármelyik hiányzik a képletből, akkor szinte borítékolható a hiányérzet. Hiszen a mennyezeti lámpák nem csupán a feladatuk ellátásáért léteznek. Szépségükkel a terek főszereplőivé is válhatnak. A megjelenésük milyensége konkrétan befolyásolhatja a közeg hangulatát. Úgyhogy nagyon is sokat nyom a latba, hogy a kiszemelt fényforrás mennyire stílusos választás. Ami a külsőt illeti, a legtöbb esetben a már berendezett helyiségbe kerül a világítás. Tehát a már meglévő stílusjegyekhez célszerű idomítani a lámpa kiszemelését. Ezáltal a szemmel látható harmónia garantálható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt