Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Július 08. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így győzze le a munkahelyi stresszt!

Így győzze le a munkahelyi stresszt!

A munkahelyi stressznek egyaránt vannak pozitív és negatív hatásai is: egyrészről ugyanis javítja a teljesítményt, másrészről viszont egy határon túl a sok stressz fizikai és mentális egészségügyi problémákat okozhat.

Éppen ezért fontos, hogy ne engedje, hogy a stressz átvegye a hatalmat élete irányítása felett. A Guardian cikke ehhez nyújt segítséget.

Az első és legfontosabb, hogy a mindennapos és gyakori problémákat, például a kollégákkal való konfliktust, a csalódásokat vagy éppen a frusztrációt ne tekintse stressznek. Fogja fel úgy a dolgot, hogy a munkahelyére a legtöbb esetben nem azért jár az ember, hogy szórakozzon és jól érezze magát, hanem hogy az elvégzett feladatáért fizetést kapjon, amiből aztán el tudja tartani családját. Emellett fontos, hogy a munkahelyen történtek a munkaidő lejárta után maradjanak is ott, ne mossa össze azt a családi élettel. Ezzel sok kellemetlen perctől tudja magát megóvni.

Amennyiben azonban azt veszi észre, hogy munkája és a munkahelyre való bejárás már túlzott stresszel jár, kezdjen el új után nézni. A túlzott stressz ugyanis alváshiányt, fizikai kimerültséget, depressziót és egyéb egészségügyi problémákat okozhat.

A stressz enyhítésére az egyik legjobb módszer a nyújtási és légzőgyakorlatok. Az előbbi ugyanis jól megmozgatja az izmokat, ezzel oldja a feszültséget. A mély légzéssel párosuló hátnyújtási gyakorlatok is jótékony hatással vannak a stressz oldására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.