Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Február 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így lassíthatja a hajhullást

Így lassíthatja a hajhullást

Ahogy a férfiak öregednek, úgy lesz egyre nagyobb probléma a hajhullás. Bár egyelőre nincs semmi, amit tehet a kopaszság megelőzéséért, vannak módszerek, amelyekkel lassítható a folyamat.

Az étrend, a stressz és bizonyos gyógyszerek is hatással vannak a hajhullásra - írja a Fox News.

A kopaszodásra való hajlam leginkább a gének hibája, így teljes mértékben megakadályozni nem lehet. Az adatok sajnos azt mutatják, hogy elég gyakori problémáról van szó: háromból két férfi kopaszodik valamikor élete során.

Az öröklés azonban nem az egyetlen ok: bizonyos gyógyszerek, a nem megfelelő étkezés és a stressz nagymértékben hozzájárul a kopaszodás mértékéhez.

A stressz kezelése segíthet megakadályozni a hajhullást. Emellett nézzen utána annak, hogy mit eszik, az étrend ugyanis szintén nagy hatással van a haj egészségére. Egyen sok omega3 zsírsavban gazdag ételt. Ezek ugyanis tele vannak fehérjékkel és ásványi anyagokkal, amiket már korábban összehoztak a hajhullás megelőzésével kemoterápiás kezelésen átesett pácienseknél.

Szintén nézzen utána szedett gyógyszerei mellékhatásának: bizonyos vérhígítók és pszichiátriai gyógyszerek okozhatnak hajhullást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.