Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 27. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Így lopnak a trükkös tolvajok

Így lopnak a trükkös tolvajok

Sopronban szolgáltató munkatársának, míg Mosonmagyaróváron csupán segítséget kérőnek adták ki magukat azok az ismeretlen elkövetők, akik közel félmillió forinttal károsítottak meg a héten két nyugdíjas asszonyt.

A 85 éves soproni asszonyhoz egy erős testalkatú férfi csengetett be 2013. április 22-én délután. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és elhitette a sértettel, hogy a számláján keletkezett túlfizetést, személyesen fizeti ki neki. Ehhez kérte húszezrese felváltását.
Mialatt az idős nyugdíjas szobájának szekrényéből a mappáját kivette, addig a férfi szabadon nézelődött az asszony otthonában. Ez keltette fel a sértett gyanúját.

Lakásából kitessékelte az idegent, de annak távozását követően észrevette, hogy mappája és az abban tartott félmillió forintja is eltűnt.
A mosonmagyaróvári asszonyhoz két nő csengetett be 2013. április 23-án délelőtt. Papírt és írószert kértek tőle. Miközben a konyhában szóval tartották a sértettet, addig harmadik társuk, egy 25 év körüli férfi is megjelent a nő lakásában. Az elkövetők a hölgy figyelemének elterelésével mintegy négyszázezer forint értékben vittek el a lakásból készpénzt és arany ékszereket.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a tőlük segítséget kérő idegenekkel szemben. A becsengető ismeretleneket semmi esetre se engedjék be otthonukba! A szolgáltatók képviselőitől, ne feledjenek el igazolványt kérni!

Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül! Ne feledjék, kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.