Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Május 16. 08:14, kedd | Életmód

Így őrizd meg a fiatalságod!

Így őrizd meg a fiatalságod!

Úgy érzed gyorsan öregszel? Csak változtass a szokásaidon!

Ki ne szeretné hosszú távon megőrizni a fiatalságát? Csodaszer nem létezik, ám néhány rossz szokás megváltoztatásával sokat tehetünk fiatalságunk megőrzése érdekében.

Felejtsd el a TV-maratont! Ha 30 percnél hosszabb ideig ülsz a TV előtt, nagyobb eséllyel lehetsz túlsúlyos! Ez ugyanúgy vonatkozik az irodai munkavégzésre is! Fél óránként sétálj egy keveset!

Edzeni kell! A testmozgás amellett, hogy egészséges, még fiatalít is. Aki heti 150 percet vagy többet tölt mozgással, tovább élhet 10-13 évvel, mint az, aki nem sportol.

Védd a bőröd az UV-sugárzástól! Akkor is, ha nem süt a nap! A korai öregedés először az arcodon látszik meg, egyik oka az UV-sugárzás. Használj fényvédő krémet esős időben is!

Aludni! Aludni! Aludni! Az elegendő alvás nem csak a stresszfaktort csökkenti, hanem a csúnya szem alatti karikákat is eltünteti. Ügyelj rá, hogy legalább több, mint 6 órát aludj minden nap!

Tedd félre a desszertet! Az édes finomságok csábításának kimondottan nehéz ellenállni, azonban rendszeres fogyasztásuk éveket öregít az arcunkon. Növekedhet a finom ráncok száma és a pórusok mérete.

Ne pörögj túl! Tök menő, hogy sok-sok elintéznivalót képes vagy egy nap alatt "kipipálni", de valójában ez az állandó stressz, amely nap mint nap teherként nehezedik rád, rendkívül egészségtelen. Lassíts! A pörgés gyorsítja az öregedést! Törekedj az egészséges keretek betartására!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.