Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Április 23. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tartsa körmét egészségesen!

Így tartsa körmét egészségesen!

A körmök is szeretetet igényelnek, ezért hogyha egészséges és vonzó körmöket szeretne, vigyázzon rájuk! Tudta, hogy a körömágyon található bőrt nem egészséges levágni, vagy hogy a műköröm sokszor inkább árt mint használ? Hogy miért? Kiderül cikkünkből.

'A körmöket hidratálni kell, különösen a körömlakk eltávolítása után, úgyhogy használjon rendszeresen erre alkalmas krémet' - mondja Dr. Phoebe Rich, klinikai bőrgyógyász adjunktus.

Fontos, hogy mindig védje a körömágyat. Soha ne vágja, vagy tolja vissza erőszakkal a körömágyon található bőrt, mert az fertőzéshez vezethet. Hogyha mégis visszanyomja, akkor tegye azt víz segítségével, így puhítja bőrét.

Körömszalon látogatásakor ellenőrizze a tisztaságot. A műkörmös kezet mos két vendég között? Kérdezze meg bátran, hogyan tisztítják a szalonban az eszközöket. Rich arra is felhívja a figyelmet, nincs arra bizonyíték, hogy a zselé erősíti a körmöket. Hozzátette, hogy a fényező szerek, amiket használnak, hogy erősítsék, növelik a köröm merevségét, ezért gyakrabban törnek le.

Azért ne viseljen műkörmöt, hogy a sajátján meglévő problémákat elrejtse, mert annak hosszú távú viselése csak ront a helyzeten. A műköröm egyáltalán nem ajánlott azok számára, akiknek törékeny a körme és hajlamos a gombás fertőzésekre - írja a Health Day.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt