Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. December 18. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!

Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!

Tudta, hogy a konyhája akár beteggé is teheti? Ha nem megfelelően tartja a területet tisztán főzéskor, étkezések között, a konyhai bútorok számtalan baktériumnak adhatnak táptalajt - figyelmeztet a Fox News cikke.

Az alábbi tippekkel tisztán tarthatja konyháját, s így az ételekbe sem kerülnek potenciálisan káros baktériumok:

- ha koszosnak látja a konyhaszivacsot, fertőtlenítse azt használat előtt, vagy cserélje le újra! A különböző feladatokra használjon külön szivacsot, ezzel elkerülheti a keresztfertőzést!

- a vágódeszka is egy potenciális baktériumforrás, mivel különböző élelmiszerek felvágásához, aprításához használja. Minden típusú hústermékhez, zöldséghez, stb. használjon tiszta vágólapot.

- nyers hús vágását követően azonnal mossa el a vágódeszkát, mert a rajta maradó baktérium szalmonella fertőzést okozhat

- a felszolgált étel maradékát két órán belül tegye hűtőszekrénybe

- ha újramelegíti a maradékot másnap, azt jó magas hőmérsékleten tegye, hogy elpusztuljanak a baktériumok

- a három napon túl megmaradt ételt dobja ki

- a lefagyasztott ételt ne próbálja meg felolvasztani forró víz alatt, ehelyett tervezzen előre: vegye ki már előző nap a fagyasztóból a másnap elkészíteni kívánt ételt, tegye a hűtőbe, ahol kényelmesen kiolvad. Ezzel elkerülheti a baktériumok megsokszorozódását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.