Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. November 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Perfekt Zrt.

Így tervezd meg pénzügyi karrierutadat!

Így tervezd meg pénzügyi karrierutadat!

Mindenki vágyik a szakmai sikerekre, az átlag feletti fizetésre, és a karrierépítés lehetőségére, sokan éppen ezért választják a pénzügyi-gazdasági pályát.

Ahhoz azonban, hogy tartani tudjuk a lépést a piaci elvárásokkal, és képesek legyünk előrelépni, fontos tisztában lennünk azzal, mit érdemes tanulnunk, milyen OKJ-s képzésekkel, továbbképzésekkel bővíthetjük szakmai portfóliónkat.

A pénzügyi-gazdasági képesítések vonzó karrierlehetőséget kínálnak. Egy jól megválasztott képzéssel viszonylag könnyű munkát találni, de ha szeretnénk idővel egyről a kettőre jutni karrierünkben, érdemes tovább bővíteni tudásunkat. A legkifizetődőbb, ha nem hagyjuk abba a tanulást választott szakmánk elsajátítása után sem, hanem a piaci trendeknek megfelelően képezzük magunkat tovább akár szakterületünkön belül, vagy egy hozzá kapcsolható OKJ-s képzés keretében.

Az OKJ-s képzések előnye, hogy rövid idő alatt és rugalmas időbeosztással elvégezhetőek, így már az első szakma elsajátítása után elhelyezkedhetünk a vágyott szakterületen, munkánk során pedig beépíthetjük a további képzéseken szerzett tapasztalatokat. A szakértő szerint egyre többen keresik az ilyen egymást kiegészítő képzéseket, melyek közül a legnépszerűbb a Társadalombiztosítási ügyintéző és a Bérügyintéző párosítás. Jól kiaknázható a Pénzügyi ügyintéző - Számviteli ügyintéző, vagy a Jövedéki ügyintéző - Termékdíj ügyintéző kombináció, amelyhez harmadikként kapcsolható a Vámügyintéző képzés is. Sőt, kereshetünk olyan képzéseket, amelyek hosszú távon jelentenek lehetőséget a szakmai előrelépésre.

Erre jó példa, hogy a Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés mellé elvégezhetjük a Vállalati mérlegképes könyvelő OKJ-s képzést, és tovább szélesíthetjük látókörünket a nemzetközi trendek felé, ha megszerezzük az IFRS mérlegképes könyvelő képesítést is. Már tanulmányaink során csatlakozhatunk az IFRS klubhoz, amelynek segítségével értesülhetünk a legújabb szakmai trendekről, előadásokon vehetünk részt, vagy további kreditpontos képzéseket végezhetünk tudásunk gyarapítására. Mindezek után jelentkezhetünk Adótanácsadói képzésre is, amelyhez kiváló alapokat nyújthatnak a már megszerzett képesítéseink.

A többlépcsős tanulás során egyre feljebb léphetünk a ranglétrán, miközben folyamatosan pallérozhatjuk elménket, és megvalósíthatjuk a life long learning elvét, vagyis folyamatosan naprakész tudásra tehetünk szert, miközben valóra váltjuk karrierálmainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.