Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2022. Október 07. 09:15, péntek | Helyi

Így ünnepelték a német egység napját az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Így ünnepelték a német egység napját az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Október 3-án kétségkívül a 20. századi német történelem egyik legmegindítóbb mérföldkövére, a Német Szövetségi Köztársaság és a Német Demokratikus Köztársaság újraegyesítésére emlékezünk, írja közleményében az intézm

A történelmi összefüggések és események, mint például a Lipcsében megrendezett hétfői tüntetések, amelyek megelőzték a két német állam újraegyesítését, a történelem órák tananyagának fontos részei voltak.

Az idei ünnepséget az iskola udvarán rendezték meg, ahol a 11.A osztályos diákok egy emlékmenet formájában elevenítettek fel egy tüntetést. Csendben, kezükben égő gyertyával, többször körbejárták az udvart, miközben a többi diák osztályonként felállva testesítette meg a tüntetés csendes megfigyelőit.

Különböző évfolyamok diákja összefoglalták az 1989 októberi történéseket, valamint felolvasták néhány érintett rövid, kifejezetten megindító élménybeszámolóját. A személyes sorsok ismertetésével sikerült felidézni a berlini fal leomlását megelőző napok hangulatát.

Az ünnepség végén a diákok visszatértek a tantermeikbe, ahol egymás között és tanáraikkal élénk eszmecserét folytattak. A beszélgetés egy prezentációra épült, amely kiegészítő, a témához kapcsolódó, impulzusokat adott.

Ezzel a csendes, elgondolkodtató ünnepséggel emlékezett az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr közössége minden bátor emberre, akik békés tiltakozásukkal, olykor testi épségük és életük kockáztatásával, lehetővé tették Németország újraegyesítését, áll az iskola közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 09:16, péntek | Helyi

Veretlenül a bajnokságban

Két Bajnokok Ligája mérkőzés között a hazai bajnokságban is pályára lépett az Audi ETO KC.

2022. December 09. 08:16, péntek | Helyi

Végleg bezár a Benedetto Győrben

Több, mint 30 év után végleg bezárja kapuját a híres győri Benedetto fagylaltozó.

2022. December 09. 07:16, péntek | Helyi

Két nap alatt öt helyen mentett életet a szén-monoxid érzékelő

Az elmúlt két napban összesen öt alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit a szén-monoxid érzékelők jelzése miatt. Az érzékelők minden esetben időben figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére. Az esetek során nem sérült meg senki.

2022. December 08. 09:16, csütörtök | Helyi

Már egyre többen keresik a szaloncukrokat

A szaloncukor sok helyen már november óta kapható, ami elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Manapság fára már nem nagyon kerül az édességből, de a fa alatt vagy az ünnepi asztalon szinte minden háznál van a karácsonyi időszak alatt.