Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 03. 07:15, hétfő | Helyi

Így változik a hulladékudvarok rendje hétfőtől

Így változik a hulladékudvarok rendje hétfőtől

A hulladékgazdálkodás rendszere a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szervezésében úlius 1-től megújul, ezel együtt jelentős változások lépnek életbe a győri és Győr környéki hulladékudvarok rendjében.

Győrben és térségében továbbra is a GYHG látja el a lakossági hulladékszállítási és hulladékgazdálkodási feladatokat. A cég tájékoztatása szerin a hulladékszállítás napjában a lakosságnál és a közületeknél nem lesz változás, a kukákat ugyanazon a napon kell reggel hat órára kitenni ürítésre, mint ahogy eddig történt. Ugyancsak a megszokott helyeken és az eddig is alkalmazott ürítési gyakorisággal állnak rendelkezésre a városban a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, ahol a műanyag, papír, üveg és fém csomagolóanyagokat lehet díjmentesen, válogatva elhelyezni.

A nagy változás a hulladékudvarokban jön

  • Hétfőtől Győrben heti 40 óráról heti 48 órára bővül a Pápai úti, a Nép utcai, a Szitásdomb úti, a Homoksori úti, Ötház úti és a Reptéri úti hulladékudvarok nyitva tartása, ezek a létesítmények a megszokott napokon 8 és 18 óra között, vasárnap 10 és 18 óra között lesznek látogathatók. A sashegyi hulladékudvar hétfőn és kedden 10 és 14 óra között, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között tart majd nyitva
  • A hulladékudvarba beszállítani kívánt hulladékot az udvarban hulladék fajtánként mérlegelni kell, ezért a szolgáltató azt kéri, hogy a behozni kívánt anyagokat már válogatva, mérlegelhető formában hozzák el az ügyfelek
  • A folyamatos kiszolgálás érdekében a győri hulladékudvarokban egyszerre két beszállítást végző jármű tartózkodhat
  • A hulladékudvarba az utolsó beszállítás megkezdése zárás előtt húsz perccel lehetséges
  • A jogosultság igazolása továbbra is lakcímkártya, a közszolgáltatásról szóló hulladékdíj számla vagy a korábban kiadott Győr kártya szolgál.
  • A hulladékudvarok továbbra is a lakosság kiszolgálására működnek, a hulladékudvarokban a jövőben is háztartási mennyiségben történik a befogadás. A hulladékudvarok mennyiségi befogadási rendje ide kattintva érhető el.

A GYHG egyébként a győri hulladékudvarokban plusz személyzetet alkalmaz a gördülékeny átállás érdekében, ugyanakkor előfordulhat, hogy a hulladékudvari beszállítás több időt vesz majd igénybe, mint korábban.

Címkék: győr, Hulladékudvar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.