Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2011. Február 02. 07:33, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Így dolgoznak a „trükkösök”

Így dolgoznak a „trükkösök”

Trükkös tolvajok járják az országot. A bűnügyi híreket böngészők már évek óta találkozhatnak az új és egyre terjedő bűnelkövetési formával. Sajnos egyre több idős ember is megismerkedhet a trükkösökkel, akik sokszor a temetésre

Egy friss debreceni rendőrségi jelentésben, miután felsorolják a már ismert „meséket” a trükkös tolvajlás, vagy csalás új módszerére, a gyógymatracos trükkre hívják fel a figyelmet. A cívisvárosban a kéményseprő, az áramszolgáltató dolgozója, vízszerelő, papírgyűjtő diák, a biztosító képviselője, az unokának tartozó személy és álrendőrök szoktak kopogtatni kiszolgáltatott, idős emberek ajtaján, hogy aztán a lakásba bejutva az értékekkel távozzanak. A felsorolás korántsem teljes, az ilyen tolvajlásoktól leginkább fertőzött Baranyában, Somogyban, Bács-Kiskunban és Békésban jelenleg a legtöbb trükkös az „önkormányzattól vagy a nyugdíjfolyósítótól” jön és pénzt hoz. Általában egy 20 ezrest vesz elő, amiből pár ezer forintot mindig vissza kell adni. Így többnyire ki is derül, hogy a hiszékeny emberek hol tartják a megtakarított pénzecskéjüket, ami aztán a figyelmük elterelése után a tolvajok zsebébe vándorol. Akik általában ketten vannak – míg egyikük valamilyen ürüggyel elcsalja az áldozatot, a másik a tettek mezejére lép. Ezután többnyire az idős emberek hálálkodásától kísérve elegánsan távoznak, csak később jönnek rá a meglopottak, hogy az otthagyott 12-17 ezer forint az összes pénzük, a többi örökre elveszett számukra. (A „segélyes” lopások egyik jellemző alfaja, amikor az ünnepek előtt a nagy címletű pénz mellett pár kiló krumpli is van a tolvajoknál, talán a nagyobb hitelesség érdekében.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.