Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 05. 13:53, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Ikreknek adott életet egy H1N1-fertőzött kismama

Ikreknek adott életet egy H1N1-fertőzött kismama

H1N1 vírust mutattak ki annak a fiatal nőnek a szervezetében, akit megindult koraszüléssel szállítottak a pécsi szülészeti klinikára – közölte Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem szülészeti klinikájának igazgatója. Az anyuka és

A 28 éves nőt Kaposváron kezelték az influenzával, de a várandósság 30. hetében megindult nála a szülés, ezért átszállították Pécsre, mivel a szülészeti klinikán van csak koraszülött intenzív osztály. A klinikán megpróbálták leállítani a szülést, de ez nem sikerült, ezért császármetszést hajtottak végre.

A műtét sikerült, az édesanya két kislánynak adott életet, egyikük 1400, másikuk 1210 grammal született, de mindketten jól vannak. A csecsemőket legalább két hónapig tartják majd az intenzív osztályon, ahonnan csak akkor engedik ki őket, ha súlyuk eléri a 2000 grammot és biztonságosan táplálhatók otthoni körülmények között. Az édesanya szerdán elhagyhatta a kórházat.

Az édesanyánál a H1N1 vírus nem okozott semmilyen szövődményt, és az sem bizonyítható, hogy a koraszülés az újinfluenza-fertőzés miatt következett-e be - mondta el Bódis József, aki hozzátette, a 28 éves nőnek korábban már négy szülése volt, amelyek közül három koraszüléssel fejeződött be.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.