Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2022. Július 28. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI foto- pixabay

Illegális bevándorlás - Bakondi: bonyolultabbá vált a határőrizet

Illegális bevándorlás - Bakondi: bonyolultabbá vált a határőrizet

A 2015-ös helyzethez képest jelentősen romlott, és bonyolultabbá vált a határőrizeti operatív helyzet - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában

Bakondi György elmondta: idén mostanáig már 157 ezer illegális határátlépőt fogtak el a magyar határon, és csaknem ezer embercsempészt. Az elfogott embercsempészek száma több mint duplájára, míg az általuk hozott migránsok száma háromszorosára nőtt.
A migrációs nyomás jelentős növekedése mellett változott az is, hogy többször érkeznek nagyobb csoportokban és egyre erőszakosabb a fellépésük, akár fegyvert is használnak - ismertette a főtanácsadó.
Azt mondta: az előrejelzések alapján egy tartós tendenciáról van szó, ezért egy hosszú távú, stabilan működő határőrizeti rendszer kialakítása a feladat. Ezért is döntött úgy a magyar kormány, hogy határvadász ezredet állít fel, amelynek tagjai a helyi rendőri erőkkel közösen látják majd el a határőrizeti feladatokat. Ezzel a rendőrséget is tehermentesítik, továbbá ki lehet vonni a Magyar Honvédség erőit - ismertette Bakondi György.

Címkék: migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest