Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 03. 05:04, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás: jól vizsgáztak a rendfenntartók és a segítők Somogyban

Illegális bevándorlás: jól vizsgáztak a rendfenntartók és a segítők Somogyban

A somogyi közgyűlés elnöke szerint jól vizsgáztak a rendőrök, a katonák, a mentőszolgálat munkatársai, a segélyszervezetek és az önkormányzatok az elmúlt hetekben a déli határon.

Jakó Gergely (Fidesz-KDNP) a megyei közgyűlés pénteki soros ülésén a testület nevében köszönetet mondott a résztvevőknek "áldozatos munkájukért, azért a nem mindennapi erőfeszítésért, amit a somogyi és magyar emberekért, déli határunk és a haza védelmében tettek eddig, és tesznek a jövőben is".

A megyegyűlés elnöke közölte: a két hét óta Horvátországból Somogyba ezrével érkező migránsok új feladat elé állították a megye rendőreit, önkormányzatait és a két közvetlenül is érintett település, Zákány és Barcs polgárait. Ennek emberségesen, nagy hozzáértéssel tesznek eleget, a megye déli határán szervezett, az ott élők számára nyugalmat biztosító munka folyik - hangsúlyozta.

A közgyűlés meghallgatta Piros Attila megyei rendőr-főkapitányt, akit az első félév közbiztonsági helyzetét értékelte. A dandártábornok az összességében javuló tendenciákról szóló beszámolójában kitért a megyei településeket is érintő migránshullámra, és jelezte: a somogyi rendőrök, ahogy eddig, ezután is garantálják a biztonságot.

A tizenhat tagú közgyűlés pénteki ülésen egy személyi változás is történt, Sárdi Árpád, a Magyar Szocialista Párt delegáltja tavasszal lemondott, helyét Csendesné Murányi Ibolya vette át. Sárdi Árpád a továbbiakban külső bizottsági tagként részt vesz a közgyűlés munkájában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről