Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2017. Augusztus 17. 09:29, csütörtök | Belföld
Forrás: mti.hu kép: http://zaol.hu/belfold/europa-legnagyobb-illegalis-cigarettagyarat-szamo

Illegális cigarettagyár üzemelt Vecsésen

Illegális cigarettagyár üzemelt Vecsésen

Illegális cigarettagyárat találtak két évvel ezelőtt Vecsésen, 2,5 millió szál adójegy nélküli cigarettát és 12 tonnányi vágott dohányt foglaltak le a gépsorok mellől. Az ügyben 13 ember ellen vádat emeltek

- közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat 13 ember ellen, mert részt vettek a hatósági engedély nélküli cigarettagyár üzemeltetésében egy Vecsés külterületén álló raktárban.
A csarnokot "a nyomozás során ismeretlenül maradt személyek" előbb fantomcégeken keresztül kibérelték, majd a cigaretta gyártásához szükséges gépsorokat, berendezéseket, alapanyagokat szállíttattak Magyarországra. Bulgáriából toboroztak szakmunkásokat, akiknek általában ezer eurós fizetést, valamint ingyen szállást és ellátást kínáltak - írták.
A cigarettagyártás 2015 januárjában kezdődött meg, az adónyomozók pedig februárban jelentek meg a gyárban. Megállapították, hogy a lefoglalt dohányáruk előállításához kapcsolódó jövedéki adó meg nem fizetéséből a költségvetésnek több mint 200 millió forint vagyoni hátránya származott.
A Pest Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja a vádlottakat: gyári munkásokat és a munkafeltételek biztosításában közreműködőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.