Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 30. 11:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Illegális műsorszórással szerzett százmilliókat társával egy férfi

Illegális műsorszórással szerzett százmilliókat társával egy férfi

Több százmillió forintos kárt okozott egy illegális műsorszolgáltatást végző nagykanizsai férfi, aki budapesti társával közvetítette több ezer előfizetőjének a lopott tévéműsorokat

- tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Haszon Dávid közölte: a NAV nyomozói Budapesten bukkantak rá a 88 magyar nyelvű tévécsatornát kínáló weblap szolgáltatójára, amelynek nyolcezernél is több regisztrált felhasználója volt. A szerzői jogok megsértésével az illegális szolgáltató csaknem 200 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A feketén működő műsorszóró ötletgazdája egy nagykanizsai férfi volt, aki a szintén a zalai városban élő édesanyja meglévő tévészolgáltatását szerette volna valahogyan a saját otthonában nézni. Ehhez egy budapesti férfit talált társnak, aki vállalta a szerverszolgáltatást, így interneten kezdte el közvetíteni az egyik legismertebb, országos lefedettségű távközlési szolgáltató tévécsatornáinak műsorát.

A lopott műsorok szolgáltatójához először csak néhányan csatlakoztak, majd miután a két férfi meglátta az illegális műsorszolgáltatásban a pénzkereseti lehetőséget, meghívásos alapon kezdték el hirdetni a streamoldalt. A már meglévő előfizetők ajánlására lehetett csatlakozni regisztrációval és az előfizetési díj átutalásával, így az illegális internetes tévészolgáltatás bárkinek, bárhol a világon, bármilyen okoseszközzel elérhetővé vált.

A nyomozás eddigi adatai szerint több mint nyolcezren vették igénybe a kétezer vagy ötezer forintért kínált műsorcsomagokat, a páros ezzel megközelítőleg 600 millió forint bevételre tett szert. A NAV vizsgálja a két férfi vagyongyarapodását is.

A technikai hátteret nyújtó fővárosi férfi otthonából a nyomozók 52 asztali számítógépet, dekódereket és tévékártyákat foglaltak le, az illegális sugárzást biztosító szervereket pedig azonnal leválasztották a hálózatról.

A közlemény kitért arra is, hogy a jogdíjak megfizetése nélkül nyújtott illegális IPTV-szolgáltatás szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogokat sért, ami bűncselekmény, elkövetőjére akár nyolc év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni