Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2011. Január 07. 14:37, péntek | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Illegális fegyvergyűjtőket fogtak Nógrádban

Illegális fegyvergyűjtőket fogtak Nógrádban

Orvvadászathoz és disznóöléshez használták fegyvereiket azok a gyűjtők, akikre nemrég csaptak le a rendőrök Nógrád megyében. A csoport egyik tagját még december 22-én, négy társát pedig szerdán fogták el a rendőrök. A csoport tagj

Némedi Gábor ezredes, a Nógrád megyei rendőrt-főkapitányság bűnügyi igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette a rajtaütés részleteit. Eszerint december végén egy 53 éves salgótarjáni férfi, majd január 5-én még négy társa bukott le tiltott fegyver és lőszertartás miatt. Öt embert őrizetbe vettek a nógrádi rendőrök fegyver és lőszer tiltott birtoklásáért. A középkorú férfiaknak szenvedélyük volt a fegyvergyűjtés. Második világháborús helyszíneken aknakeresővel kutattak ezek után: összesen tizennégy puskát, kilenc pisztolyt, több mint 1800 éles lőszert, másfél kilogramm lőport, vetőcsövet és hozzátartozó gránátokat, detonátort, valamint rakétatöltetet rejtegettek.

A férfiak azonban nem csupán gyűjtötték a második világháborús relikviákat, de a működésképteleneket működőképes állapotba is hozták, a fegyverek egy részét pedig orvvadászat, illetve disznóölések alkalmával használták is. A házkutatásokkor a rendőrök találtak olyan légpisztolyt is, amelyet 22 milliméteres éles lőfegyverré alakítottak át. A rendőrség nem valószínűsíti, hogy terrorista vagy más cselekményre használták volna a fegyvereket, ennek ellenére, ha elítéli őket a bíróság, akkor kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak a fegyvergyűjtők.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.