Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 15. 14:49, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Illett volna nyernie az olasz válogatottnak

Illett volna nyernie az olasz válogatottnak

Pörgős meccset játszott egymással a világbajnoki címvédő Olaszország és Paraguay a dél-afrikai focivébé F-csoportjának nyitányán. A tempóra rásegített a jeges eső és a csípős hideg is, és a semleges szurkolók legnagyobb szerencsé

A vasárnap esti Németország-Ausztrália (4-0) mérkőzés után a szurkolók visszakapták a hitüket: fognak még focit és gólokat látni ezen a világbajnokságon. Aztán az E csoport hétfői két mérkőzésének küzdő felei (Hollandia-Dánia: 2-0; Japán-Kamerun: 1-0) csaknem mindent megtettek ennek a hitnek az eloszlatásáért, hozva a szokásos 0, 1 vagy 2 találatos „unalmat".


Aztán hétfő este jött az F csoport két résztvevője, Olaszország és Paraguay. Itália esetében világsztárcsapatról - és ne feledjük, vb-címvédőről - lévén szó remélhettük, hogy tempós, gólokban gazdag, látványos focival szolgálnak a felek, még akkor is, ha a nagy csapatok közül éppen az azzurrira nem jellemző a látványosság. (E mondat természetesen nem a női olvasóknak szólt, a szebbik nem egyértelmű nyertese volt a latinos hangulatú találkozónak.)


Az esélyekről: Marcello Lippi csapata jelenleg az ötödik a FIFA legfrissebb ranglistáján, Paraguay ennél 26 hellyel hátrébb van, s egymás ellen is játszottak már a felek; mindkét találkozón a kékeket tapsolhatta a publikum.

De elég a múltidézésből, vissza Fokvárosba: a szó legszorosabb értelmében hideg zuhanyként érte a feleket - és a Green Pointba kilátogató 64 ezer vuvuzelást - a 8 fokos hideg és a jégesőből csendes záporrá „szelídülő" csapadék. Ennyit ugye a latinos hangulatról...

Tüzesen kezdődött viszont a találkozó: egyből nekiláttak a felek egymás aprításának, egy paraguayi bokára csúszás az első percekben minimum sárga lapot ért volna - csak Archundia sporttársnál nem. A félidő további eseményei igazolták jogos vajszívűségét, mindössze 13-szor kellett megállítania a játékot. Zambrottáék az első félidőben percről percre erősebben hitték, hogy a kialakított mezőnyfölényük előbb-utóbb góllá érik. Sajnos igazuk is lett: Montolivo és Gilardino kecsegtető helyzetből tévesztett célt, mígnem Alcaraz a 39. percben egy pontrúgást váltott fejjel gólra - Paraguay váratlanul vezet! (Cannavaro elfelejtett felugrani vele...)


A játékrész végéig aztán kicsit összekapták magukat, jókor jött a fordulás a kétszeres Copa América-győztes piros-fehéreknek. A félidőben két fontos változás állt be: elállt az eső, és Lippi lecserélte az izomsérülést szenvedett Gianluigi Buffont. Talán nem ettől, de az olaszok elkezdték komolyan venni a meccset, és egy hajszálpontos Pepe-szögletet De Rossi bólintott a hosszú alsóba - ezen a vb-n már mondani sem kell, elképesztőt hibázott, melléöklözött a kirepülő paraguayi kapus (1-1).

Gerardo Martino mester nem várhatott tovább: harcba küldte a nagy csatákat megjárt Roque Santa Cruzt. Lippi is cserélt elöl, Gilardinót Di Natale váltotta. Nagy csatárokban cseppet sem volt tehát hiány a pályán, de a korábbi meccsek nagy nyomást gyakoroltak erre a találkozóra is: gólok kellettek! Találatok helyett azonban csak helyzetecskék jöttek és újabb eső - a meccs is szépen elcsordogált.

Olaszország a 25. vb-meccsén is veretlen maradt. Ebben a csoportban Szlovákia és Új-Zéland küzd még a továbbjutásért. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a