Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Május 14. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ilyen volt a Közlekedik a család vetélkedő Győrben

Ilyen volt a Közlekedik a család vetélkedő Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2017. május 13-án Győrben, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Skoda márkaképviselet telephelyén rendezte meg,

a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

A megmérettetésen – ahol korosztályokra szabott elméleti és gyakorlati feladatokat kellet teljesíteni - 27 család vett részt. A családtagok a verseny elején közösen KRESZ és elsősegélynyújtási tesztlapokat töltöttek ki. A felnőttek egy autós vezetéstechnikai pályán mutatták meg tudásukat, míg a gyermekek kerékpáros pályán hajtottak végre ügyességi feladatokat. A jó hangulatban zajló vetélkedőn a családoknak időre kellett egy megadott közlekedési jelzőtáblát kockakirakón kirakni, valamint a legvállalkozóbb szellemű családtag megmutathatta, hogy az úgynevezett „részeg szemüvegben” hogyan tud célba dobni labdákkal.

A cikkhez kapcsolódó videó:

A versenyen a legeredményesebbnek a győri Michl család bizonyult. Ők képviselik megyénket a Budapesten megrendezésre kerülő közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A második helyen a Zavada család, míg a harmadik helyen a Kelemen család végzett.
Az első tíz helyezett családot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága értékes ajándékokkal jutalmazta.
A megmérettetés után, illetve a szünetekben a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai játékos feladatokkal várták a kisebbeket, illetve korosztályuknak megfelelő feladatlapokkal a nagyobb gyerekeket. A szülőkkel aktuális bűnmegelőzési témájú, informatív beszélgetést folytattak és szórólapokat, valamint kisebb ajándékokat adtak át a családoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.