Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 02. 07:55, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Íme a titok, mitől lehetünk vidámak télen is

Íme a titok, mitől lehetünk vidámak télen is

A ködös és hideg tél ellenére is próbáljunk meg pozitívan gondolkodni! Menjünk ki nappal a szabadba, élvezzük a hűvös szellőt és töltsük fel szervezetünket vitaminokkal. Nyáron bizonyára sok friss gyümölcsöt-zöldséget fogyasztottu

Ez normális - mondják a szakemberek - , mert ezeket érezzük erőt és energiát adó, rossz időben „vigaszt nyújtó" táplálékoknak. Nekik köszönhetően az agy dopamint, „öröm-hormont" termel. Az évnek ebben az időszakában igencsak szükségünk van rá, miért fosztanánk meg magunkat tőle? Azzal a feltétellel, hogy mindenképpen törekednünk kell a változatosságra, az egészséges napi étrend, összeállítására. Azért is természetesen, hogy elkerüljük a hízást - ami újabb ok lehet a rossz hangulatra, búskomorságra.

Magnézium a rossz hangulat ellen

Jó tulajdonságai révén a magnézium ideális a hangulat szabályozására, és energikusabbá is tesz minket. Megfelelő mennyiség található belőle például a különböző ásványvizekben, a szárított gyümölcsökben, a mogyoróban-mandulában és persze a (fekete) csokoládéban.

Vas és B-vitamin a stressz ellen

Sok vasat tartalmaznak például a vörös húsok, a (véres)hurka, a lencse, a paraj. Ne feledkezzünk meg a B-vitaminról sem, amelyben bővelkednek a növényi olajok vagy a teljes kiőrlésű gabonakészítmények. Tökéletes a stressz elleni védekezésben, és elősegíti a könnyebb koncentrációt.

Fény a deprimáltság leküzdésére

Ha a fény hiánya elcsüggeszt minket, igyekezzünk feltölteni a „merülőben lévő elemeket" szervezetünkben.

Természetes fény

Elég egy buszmegállónyi utat gyalog megtenni korán reggel, vagy autónkkal a szokásosnál messzebb parkolni a munkahelyünktől, és onnan gyalog menni a munkába. Máris pozitívan hat ránk a reggeli, erősebb fény. Ebédidőben pedig, amikor csak lehet, tegyünk egy sétát a szabadban. Hiszen ne csak a dohányzók kényszerüljenek ki a munkaszobából a friss levegőre, hanem mi is törekedjünk rá, akik nem cigarettázunk. Emellett hétvégeken ne mulasszunk el rendszeresen gyalogolni, vagy futni, illetve, ha lehetőségünk van rá, tiszta levegőben biciklizni.

(www.patikamagazin.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.