Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2011. Január 11. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Íme, az internet új sztárja

Íme, az internet új sztárja

Heidinek hívják a lipcsei állatkert és az internet legújabb sztárját. A két és fél éves oposszum különös ismertetőjele, hogy kancsal. Az AFP hírügynökség tudósítása szerint az internet révén ugyanolyan csillag született a személy

Az AFP szerint az állatkerteknek jól jön anyagilag, ha a világhálón sztárrá válik valamelyik lakójuk. Ezt történik most Heidivel. Az oposszumot egy észak-karolinai állatmenhely előtt találták tavaly, testvérével, Nairával, aztán egy dán állatparkon keresztül a lipcsei állatkertbe vitték őket egy harmadik társukkal, a hím Teddy-vel.

Most pedig felkerültek az internetre, de Heidi lett a sztár a vicces kinézete miatt. Kancsalsága révén a Facebookon már több tízezer rajongója van. A lipcsei állatkert létre is hozott egy külön weboldalt Heidinek, és azon bejelentették, hogy a kis oposszumokat július 1-jén mutatják be a látogatóknak.

A lipcsei állatkert azt állítja, hogy nem akarnak üzletet csinálni a kancsal Heidiből, mert ők a borneói orrszarvúak globális megmentési programjában dolgoznak. Ezt azonban senki nem hiszi el, de nem is veszi zokon, ha állatokat sztárolnak, és ebből haszna van egy állatkertnek. Mindenesetre már megjelent egy videó, amelyen három kislány énekel Heidiről, egy német cég pedig bejelentette, hogy plüss Heidiket fog piacra dobni. „Mindenkit szeretettel várunk július 1-jén, amikor bemutatjuk Heidit, de ne tízezrek jöjjenek” - olvasható a lipcsei állatkert üzenete a Facebookon. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül