Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 21. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Indiai Kulturális Nap

Indiai Kulturális Nap

Győr Város Önkormányzata és az Indiai Köztársaság Nagykövetsége az együttműködés jegyében indiai kulturális estet szervez, mellyel igyekeznek a győri közönséggel megismertetni e szubkontinensnyi ország kultúráját.

A szervezők az est folyamán minőségi könnyű és komolyzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

„A programok összeállításánál elsősorban azt tartottuk szem előtt, hogy magyar és indiai oldalról is olyan fellépőket hívjunk meg, akik régóta élnek a köztudatban, mint színvonalas előadóművészek. Egyben szeretnénk az indai kultúra minél több területét is bemutatni, így mind az előadókat, mind pedig a műveket tekintve magas színvonalú, szórakoztató és izgalmas előadásokra számíthat a közönség.” - mondta V.V. Mohan, az Indiai Nagykövetség kultúrattaséja.

A programot Őexcellenciája, Gauri Shankar Gupta Nagykövet és Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke nyitja meg. Az est folyamán az indiai előadóművészetek kiváló magyar képviselői lépnek színpadra, így a Sitaram zenekar, illetve a Sivasakti Kalánanda Táncszínház, Magyarország elsőszámú indiai tánccsoportja. Az est egy kuriózummal is kecsegtet egyenesen a hindí filmgyártás fővárosából, Bollywoodból (Mumbaiból) érkezik hazánkba Shipra Goyal, aki az indiai zenés filmek feltörekvő csillaga.

Az est nem csupán zenei oldalról kívánja bemutatni az indiai kultúrát, hiszen a Széchényi térre látogatók a jógán, az ájurvédán és gasztronómián keresztül az európaitól teljesen eltérő indiai életformába is belekóstolhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.