Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 23. 06:33, péntek | Belföld

Indul a Black Friday: szenzációs leárazásokkal várnak a boltok és webáruházak

Indul a Black Friday: szenzációs leárazásokkal várnak a boltok és webáruházak

Hivatalosan is elkezdődött a Black Friday, de Magyarországon már november eleje óta lehet akciókkal találkozni.

Idén a legkelendőbbek az elektronikai cikkek, a ruhák és az ékszerek lehetnek, de a magyar webáruházak és boltok ajánlatai mellett előszeretettel böngésszük a külföldi oldalak kínálatát Fekete Pénteken.


Az elektronikai cikkek mellett a ruhák és ékszerek is gyorsa fognak fogyni

A 2018 októberében kiadott Deloitte kereskedelmi kutatás eredményei szerint a költekezései csúcsidőszak az amerikai piacon – amikor a fogyasztók a vásárlásaik majdnem felét (48 százalék) intézik – idén késő novembertől december közepéig fog tartani, amibe beletartoznak a hálaadással (november 22.) kezdődő, tipikus ünnepi költekezési napok.

A Fekete Péntek az Egyesült Államokból indult, és hagyományosan minden évben a hálaadást követő első péntekre esik. A hazai és külföldi boltok és webáruházak ilyenkor komoly leárazásokkal készülnek.

Tavaly már a kora reggeli órákban is hatalmas volt az érdeklődés a Fekete Péntekre meghirdetett kedvezmények iránt. Magyarországon reggel 7 óra 11 perckor indult el az eMAG Black Friday-akciója, amely az első két órában mintegy 625 ezer látogatót vonzott. A leggyorsabban a notebookok fogytak, volt olyan számítógép, amelyikből 34 másodperc alatt 175 darab adtak el.

Az előző év legkapósabb termékei között szerepelt a Microsofft Xbox One Slim játékkonzol (500 GB, fehér), amelyből 250 darab alig egy perc talált gazdára. Nagy volt a kereslet az iPhone 5SE iránt is, ebből 200 darabot alig 2 perc alatt vettek meg. A rekordot azonban az Asus X751NA-TY023T notebook állította fel. Mindössze 34 másodperc kellett ahhoz, hogy elfogyjon mind a 250 darab.

Ma az Egyesült Államokban várhatóan 4,8 százalékkal nőnek majd az eladások, ez pedig még a tavalyit is felülmúlja. Az IBM kutatása szerint a ruházat és az ékszerek lesznek a főszereplők. A digitális eszközök eladása már novemberben 16,7 százalékot ugrott az előző évihez képest. A leginkább a Nintendo játékkonzolokat, az Amazon Fire TV-t és az Amazon Echo okoshangfalakat vitték.

A Deloitte előrejelzése szerint ezermilliárd dollárt fognak elkölteni az amerikaiak, akik közül egyre többen vásárolnak az interneten, így ezen a területen is jelentős, 22 százalékos növekedés várható, és a tavalyi 110 milliárd dollárról 134 milliárd dollárra is ugorhat az online bevétel. Az átlagos amerikai háztartás 1500 dollárt szán a Fekete Péntekre.


A Black Friday itthon egész novemberben tart

Ugyan hivatalosan csak ma kezdődik a Fekete Péntek, de itthon voltak olyan webáruházak, ahol már előző héten megkezdődtek az akciók, sőt, van, ahol egész hónapban tartanak.

„Ma már sok esetben Black Novemberről lehet beszélni, hiszen több webáruház egész hónapban kínál akciókat, és ahogy a karácsonyi, a Black Friday-kampány is évről-évre hamarabb kezdődik” – mondta Benda Gergely, a Neo Interactive digitális ügynökség operatív igazgatója.

A műszaki termékek mellett nagy sikere volt a fogyasztási cikkeknek is: rengeteg tisztítószert, mosó-, és mosogatókapszulát rendeltek a vásárlók akciósan elérhető, nagy kiszerelésben.

Forrás: origo.hu

Főkép: Illusztráció - Getty Images/2015 Getty Images/Denis Doyle

Kép: Illusztráció - MTI/EPA/Martin Divisek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.