Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 11. 14:01, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress

Indul a nyári időszámítás Amerikában - "beindul" a Fed is

Indul a nyári időszámítás Amerikában -

A tengerentúlon már március 11-én átállnak a nyári időszámításra.

Vagyis két héten keresztül 14:30 és 21:00 között zajlik az amerikai kereskedés és a makroadatok is előrébb jönnek egy órával. Március 25, vasárnap állítunk idehaza órát, ezt követően visszaáll minden a rendes kerékvágásba.


Jövő héten már másodszorra ülésezik az amerikai jegybank idén, a kamatdöntés kedden, azaz március 13-án 19:15-kor esedékes. A januári csoportos foglalkozást követően az Equilor elemzői nem számítanak újdonságra: vagyis marad a 2 százalékos inflációs cél és a jelenlegi alacsony kamatszint pedzegetése 2014 végéig. Izgalmat az újabb amerikai pénznyomda, a QE3 bejelentése okozna; az ezzel kapcsolatos spekulációkat Bernanke márciusi eleji kongresszusi meghallgatásán stornózta. Az elmúlt héten viszont a WSJ megszellőztetett egy belsős anyagot, ami szerint az év második felében mégiscsak sor kerülhet egy okos pénznyomda beindítására. Bár ennek reálgazdasági hatásai minimálisak lennének, a várakozás bogarat ültethet a piaci szereplők fülébe, vagyis támaszt kaphatnak a piacok. Ettől függetlenül 2-3 hetes időtávon további short-nyitási lehetőségeket látnak az elemzők az amerikai és európai indexekben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.