Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2018. Március 01. 10:08, csütörtök | Helyi

Indul a tavaszi szezon – a videojátékosok számára is

Indul a tavaszi szezon – a videojátékosok számára is

Idén új helyszínen, de a már megszokott élménnyel várja a győri játékos közösséget a PlayIT Show. A győri Olimpiai Sportcsarnokban veszi kezdetét tavaszi szezonja.

Ez azt jelenti, hogy március 3-án a csarnok megtelik a számítástechnika újdonságaival, a látogatók kipróbálhatják a legfrissebb videojáték címeket, de több játékban versenybe is szállhatnak egyénileg, vagy csapatosan. Mint minden alkalommal, így most is eljönnek a rendezvényre az ország olyan ismert videósai, mint a Pamkutya, BeniiPowa, Unfield, Szalay Isti vagy Sirius.
Az évente több alkalommal megrendezett programsorozat játékrajongók tízezreit mozgatja meg a budapesti és a vidéki rendezvényein. Fontos azonban leszögezni, hogy a PlayIT Show nem egy egyszerű játékos rendezvény, hiszen sokkal szélesebb körben merít ebből a modern szórakozási formából, és tárja ezt a győri közönség elé.
Március 3-án, az Olimpiai Sportcsarnokban felvonulnak a legnagyobb számítógép- és hardvergyártó cégek az újdonságaikkal. Először a győri közönségnek lesz alkalma kipróbálni, a Magyarországon nem kapható Star Wars™: Jedi Challenges AR szettet, ami a valóságos környezetünket átalakítva hozza el a valódi játékélményt. Kipróbálható lesz több VR eszköz is, amivel kicsik és nagyok egyaránt beléphetnek a 3D-s játékkörnyezetbe.


A számítógépes játék forgalmazók is elhozzák a legfrissebb- illetve az utóbbi időszakban piacra dobott videojátékaikat, de 2017 legnagyobb kedvencei és a korábbi évek sikerjátékai is ott lesznek a PlayIT-n. Több e-sport helyszín is helyet kap a csarnokban, ahol akár egyénileg, de csapatban is megküzdhetnek a játékosok League of Legends-ben, Clash Royalban, Counter Strike: Global Offensive-ben, Hearthstone-ban és Playerunknown's battlegrounds-ban is.


Ma már kincsnek számító, 20-30 évvel ezelőtti számítógépeket és konzolokat is megtekinthetnek, sőt, ki is próbálhatnak az érdeklődők. A játékkínálat ugyan nem mai, de az igazi retro jatékélmény garantált.
Mindig különleges pontját képezi a rendezvénynek a Cosplay Show, ahol a fellépők saját készítésű jelmezben, rövid performance kíséretében jelenítenek meg egy-egy karaktert játékokból, filmekből, vagy animékből.
A GameArt kiállításon szintén a kreatívabb játékosok kapnak teret. Profi és hobbi alkotások láthatnak az érdeklődők, amik digitális vagy épp hagyományos rajzolási technikával készültek, és sokak kedvenc, ikonikus karaktereit jelenítik meg.
Elmaradhatatlan része a rendezvénynek a Chio Mozdulj Gamer mozgalom, mely a mozgás fontosságára hívja fel a játékosok figyelmét. A hagyományos sportok gyakorlása mellett például lasertag összecsapáson is részt vehetnek a látogatók.
A győri PlayIT nem csak azért különleges, mert ez lesz az évindító esemény, hanem azért is, mert a rendezvény főszervezője, Csanda Gergely a város szülöttje, egyben lelkes Győri Audi ETO KC drukker is.


„Az a vágyam, hogy mindenkihez eljusson a játék élménye. Mert a játék mindenkié. Ahogy a PlayIT is.” – mondja Csanda Gergely.

Forás: PLAY IT Győr - sajtóközlemény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…