Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Május 02. 07:31, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Indul a strandszezon

Indul a strandszezon

Szombaton indul a strandszezon Budapesten. A jegyárak az idei szezonban egységesen száz forinttal emelkednek, de van, ahol marad az eddigi ár. Újdonság a szezonbérlet, és maradnak a félárú napok és a délutáni jegy.

 

Szokás szerint május 1-jével kezdődik a strandszezon a fővárosban, az első májusi hétvégétől várják a fürdőzőket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többi stand májusban lépcsőzetesen nyit - tájékoztatott a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Legkésőbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket, a tervek szerint a tanév végétől.


A szezonzárás a korábbiakhoz hasonlóan augusztus végén lesz. A strandok egységesen 10 és 19 óra között tartanak nyitva, de június 1-től augusztus 20-ig hétvégénként, azaz pénteken, szombaton és vasárnap 20 óráig várják a vendégeket.


A cég tájékoztatása szerint az idei áremelés egységesen 100 forint lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nem drágulnak a jegyek. A kedvezményeket tovább bővítik. A legnagyobb újdonság az idén először bevezetett szezonbérlet, amely minden strandra érvényes május 1-jétől augusztus 31-ig. A felnőtt bérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idő miatt zárva tart, a Dagály fürdő medencéi fogadják a fürdőzőket.

A kedvező tapasztalatok alapján idén is lesz Strandváró program, amelynek keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 százalékos kedvezménnyel. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római és pénteken a Csillaghegyi strand várja fél áron a látogatókat. A délutáni kedvezményes jegy zárás előtt három órával vásárolható, ez szintén fél áron kapható.

Ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnőtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat vele a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, fölötte pedig teljes árú jegyet kell váltani. A strandokra is - a fürdőkhöz hasonlóan - az újonnan bevezetett, chipet tartalmazó proxy belépő órákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, a Pünkösdfürdő, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.


(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.