Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 30. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Influenza Győr-Moson-Sopronban: nem szerencsés "ráoltatni" a fertőzöttségre!

Influenza Győr-Moson-Sopronban: nem szerencsés "ráoltatni" a fertőzöttségre!

Megyénkben egy hét alatt 80 %-kal emelkedett a megbetegedések száma. A legnagyobb a fertőzöttség Sopronban, de Győrben és környékén is terjed a járvány. Szövődményes esetekből kevesebb van, a H1N1 vírust pedig még senkinél sem mutatt

Dr. Begya László háziorvos, Nyúl: "Az elmúlt 2-3 hétben több beteg jelentkezett influenzás tünetekkel, influenzaszerű tünetekkel, ez az utóbbi hétben körülbelül a napi átlagforgalmat 15-20 százalékkal emelte meg. Ez azt jelenti, hogy 6-8 beteggel több jelentkezik, lázas állapottal, köhögéssel, torokfájással. Ez nem egy olyan eget rengetően magas szám, de azért erre oda kell figyelni, és mindenképpen kezelést igényelnek. Ez a beteganyag a fiatalabb középkorú embereket betegíti meg, ők nagyobb számban jelentkeznek ezekkel a tünetekkel, és egyelőre eddig nem észleltem szövődményeket, de erre oda kell figyelni.

Van oltóanyagunk, a H1N1-es vírusra is és a hagyományos A, B ellenanyagunk is van, ezeket a kombinációkat tudjuk még most is alkalmazni, ha valaki nincs benne az influenzás betegségben akkor be tudjuk oldani. Erre az igény most kisebb, kevesebb, mint ami volt múlt év október, novemberben, de most. Amikor most már járványszeren terjed az influenza, nem sok értelme van, mert esetleg ha az influenza bevezető tünetei nem olyan viharosak, akkor rá tudunk oltani már az influenza fertőzöttségre, és akkor már viharosabb tüneteket tudunk produkálni."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.