Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 25. 11:25, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Ingatlan.com: már milliós négyzetméteráruk van a használt budapesti garzonoknak

Ingatlan.com: már milliós négyzetméteráruk van a használt budapesti garzonoknak

Az átlagosnál nagyobb mértékben drágultak az eladásra kínált kisebb alapterületű használt budapesti ingatlanok az elmúlt egy évben, a garzonok ára már mintegy egymillió forint négyzetméterenként - tájékoztatott az Ingatlan.com vasárnap közzétett elemzésében.

Azt írták, az átlagos négyzetméterár a panelgarzonok esetében 957 ezer forint, a téglaépítésű garzonoknál 1,04 millió forint, az árnövekedés az előbbinél 26, utóbbinál 22 százalékos.

Az egy kategóriával nagyobb, 40-79 négyzetméteres paneleknél a négyzetméterár 30 százalékkal, 780 ezer forintra ugrott, a téglaépítésűek esetén 1 millió forint az átlagos négyzetméterár - tették hozzá.

Megjegyezték, a nagyobb alapterületű lakások drágulása elmarad az átlagtól, ez előrevetíti a következő időszak lakáspiaci változásait is.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a korábbinál bizonytalanabb gazdasági körülményekkel, az infláció felgyorsulása miatt növekvő mindennapi kiadásokkal, valamint a rezsiszabályok változásához köthető óvatossággal indokolta a kisebb alapterületű lakások felértékelődését.

Szinte teljesen eltűnt a panel- és a téglaépítésű garzonok közötti árkülönbség - mutatott rá.

Megjegyezte, a garzonlakások népszerűsége annak is köszönhető, hogy a kisebb alapterületük miatt alacsonyabb a rezsiköltségük, az infláció miatt az ingatlanpiacra menekülő befektetők is leginkább ezeket keresik.

A kép csak illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni