Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2023. Szeptember 17. 07:14, vasárnap | Helyi

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Az U20-as jégkorongcsapat megismerhette a győri Széchenyi István Egyetem modern infrastruktúráját és az intézmény által kínált sokszínű lehetőségeket is.

A sportolók campustúrán vehettek részt, ahol felfedezték az intézmény modern infrastruktúráját és akadémiai környezetét. A Nemzetközi Programok és Alumni Központ munkatársai bemutatták az egyetemet, illetve az Audi Hungariával meglévő, több évtizedre visszanyúló, rendkívül szoros együttműködést is, közölte a Széchenyi István Egyetem.

Mint írták, az ingolstadti csapat látogatása több szempontból is jelentős. Azon túl, hogy a testvérvárosok találkozása mindkét fél számára fontos, a Széchenyi-egyetemnek is meghatározó a német fiatalok jelenléte, mely egy gyümölcsöző együttműködés kezdetét jelentheti az oktatási és sportkapcsolatokban. A győri intézmény számos sportsiker otthona, elkötelezett a sport és az egészséges életmód mellett, és innovatívan dolgozik azon, hogy széles körű nemzetközi kapcsolatait folyamatosan tovább bővítse.

Az ingolstadti juniorok az egyetem mellett természetesen a győri Nemak Jégcsarnokot is megismerhették, ahol kétszer is megmérkőztek az UNI Győr ETO HC U21-es együttesével. Mindkét meccs izgalmas csatát és vendéggyőzelmet hozott: a német fiatalok 4–3-as és 4–2-es sikerrel térhettek haza.

Forrás/fotó: Széchenyi István Egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 09:14, kedd | Helyi

Új vonatpótló buszokat állítanak hadrendbe

Több pótlóbuszjáratot indít a MÁV hétfőtől a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében.

2023. Október 03. 08:16, kedd | Helyi

A kis hableánnyal indult az évad

Elkezdődött a Vaskakas Bábszínház új évada.

2023. Október 03. 07:15, kedd | Helyi

Ötvenhatszor riasztották az elmúlt héten a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.