Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 17. 07:14, vasárnap | Helyi

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Az U20-as jégkorongcsapat megismerhette a győri Széchenyi István Egyetem modern infrastruktúráját és az intézmény által kínált sokszínű lehetőségeket is.

A sportolók campustúrán vehettek részt, ahol felfedezték az intézmény modern infrastruktúráját és akadémiai környezetét. A Nemzetközi Programok és Alumni Központ munkatársai bemutatták az egyetemet, illetve az Audi Hungariával meglévő, több évtizedre visszanyúló, rendkívül szoros együttműködést is, közölte a Széchenyi István Egyetem.

Mint írták, az ingolstadti csapat látogatása több szempontból is jelentős. Azon túl, hogy a testvérvárosok találkozása mindkét fél számára fontos, a Széchenyi-egyetemnek is meghatározó a német fiatalok jelenléte, mely egy gyümölcsöző együttműködés kezdetét jelentheti az oktatási és sportkapcsolatokban. A győri intézmény számos sportsiker otthona, elkötelezett a sport és az egészséges életmód mellett, és innovatívan dolgozik azon, hogy széles körű nemzetközi kapcsolatait folyamatosan tovább bővítse.

Az ingolstadti juniorok az egyetem mellett természetesen a győri Nemak Jégcsarnokot is megismerhették, ahol kétszer is megmérkőztek az UNI Győr ETO HC U21-es együttesével. Mindkét meccs izgalmas csatát és vendéggyőzelmet hozott: a német fiatalok 4–3-as és 4–2-es sikerrel térhettek haza.

Forrás/fotó: Széchenyi István Egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.