Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 25. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ingyen ebéd a rászorulóknak – 20 ezer gyermek éhezik hazánkban

Ingyen ebéd a rászorulóknak – 20 ezer gyermek éhezik hazánkban

Ingyen ebéddel segíti a rászoruló családok iskolás gyermekeit egy tatabányai étterem. A vendéglő tulajdonosa szponzorokat gyűjtött az akcióhoz és felajánlotta, hogy tanítási napokon térítésmentesen biztosít melegétkezést azoknak a k

Húsleves és székelykáposzta volt a menü abban a bánhidai étteremben, ahol pénteken 21 diák ehetett meleg ételt délben. Az étterem tulajdonosa szerint egyre több a rászoruló család és az éhes kisgyerek. Sokan csak az iskolai menzán esznek meleg ételt egy nap. Saller Gyula ezért támogatók után nézett, és társaival együtt megszervezték a diákok napi étkeztetését.


„Jót cselekedni szerintem evidens dolog, főleg, ha valaki meg is teheti. Elég szívszorító az, amikor a hátsó ajtó felől bekopog valaki, hogy főnök úr, négy gyermekem van, nem tudom őket etetni, keressen már valamit" - mondta el Saller Gyula.

A bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában egy év alatt megduplázódott az ingyenes étkeztetési támogatásra jogosult tanulók száma. Pálfi Enikő igazgató azt mondja: olyan diákok veszik igénybe az éttermek segítségét, akik még nem jogosultak az ingyenes étkeztetésre, de szüleik már képtelenek a 400 forintos napi menzadíjat kifizetni.


A Gyermekétkeztetési Alapítvány adatai szerint 20 ezer gyermek éhezik ma Magyarországon, 130 ezren pedig alultápláltak.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket