Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 23. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ingyenes kisiskolás kezdőcsomag Győrben!

Ingyenes kisiskolás kezdőcsomag Győrben!

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata örömmel tájékoztatja az idén általános iskolai tanulmányaikat megkezdő elsős kisdiákok szüleit.

A hagyományokhoz híven - a város idén is ingyenes kisiskolás kezdőcsomaggal támogatja az iskolakezdés miatt plusz költségekkel terhelt családokat. A beiskolázás megnövekedett terheket ró a szülőkre, ezért a város 2011-ben Győr összes elsős kisdiákját (önkormányzati és más fenntartású intézmény esetén is) megajándékozza azzal az indulócsomaggal, mely többek között a szükséges füzeteket, írólap-, és rajzlapcsomagot, színes papírkészletet, számolókorongot, papírcentit, radírt, ceruzákat, vonalzót, vízfestéket, ecseteket, és A/4-es iratgyűjtőt is tartalmaz. A csomag pontos tartalma az általános iskolák hirdetőfalán, kifüggesztve is megtalálható. Győr városa idén saját költségvetéséből különítette el az erre fordítandó összeget, így közel 1300 győri háztartásba érkezik majd meg a támogatás. Borkai Zsolt polgármester a csomaghoz mellékelt levelében a leendő elsős kisdiákoknak sok örömet, sikert és rengeteg piros pontot kívánt, és felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy szorgalmasan tanuljanak, mert Győrnek szüksége van a sok okos, tehetséges emberre.

Szeptemberben a pedagógusok ki fogják osztani az ingyenesen biztosított csomagokat a gyerekeknek az iskolákban, ezért felhívjuk a szülők figyelmét, hogy ne költsenek pénzt a felsorolt eszközökre.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.