Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Augusztus 01. 21:49, szerda | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Ingyenes szűrővizsgálatok az Aranyparton

Ingyenes szűrővizsgálatok az Aranyparton

Az egészségmegőrző vizsgálatok mellett koncertek szórakoztatják az érdeklődőket. Fellép a Káosz Központ, Varga Viktor, a Bikini, a Hooligans, Kasza Tibi, Kocsis Tibor és az Első emelet is.

Magyarország egészségügyi mutatói sajnos a legrosszabbak között vannak Európában. A stresszes életmód és a mozgáshiány miatt a leggyakrabban előforduló egészségproblémák hazánkban a magas vérnyomás, mozgásszervi-, szív és érrendszeri betegségek. Ezeket a leghatékonyabban rendszeres szűrővizsgálatokkal lehet megelőzni. A Generali a Biztonságért Alapítvány ezért a nyár során egy speciális egészségügyi szűrőbusszal járja az országot, melyen ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést, koleszterinszint-, testzsír-százalék mérést, valamint szemészeti, bőrgyógyászati- és melanóma szűrést végez, és általános háziorvosi tanácsadást nyújt. A rendezvények jó hangulatát számos koncert és gyermekprogram biztosítja.

Az öt helyszínből álló szűrőprogram első három állomásán – Abádszalókon, Balatonfüreden és Budapesten – eddig összesen több mint 1500 vizsgálatra került sor, és mindhárom hétvégén több olyan problémát is találtak az egészségügyi szakemberek, amelyek, ha nem kezelik őket időben, akár súlyos betegséget is okozhatnak. Abádszalókon a melanóma vizsgálaton három, Balatonfüreden nyolc, Budapesten két embernél is kiszűrtek olyan bőrelváltozást, amiből bőrrák is kialakulhat. A szemvizsgálatok során sok fiatalnál állapítottak meg szemizom gyengeséget, elsősorban a túlzott számítógép-használat miatt, és több szürkehályogot is diagnosztizáltak. Őket szakorvoshoz irányították a szűrőbuszon dolgozó egészségügyi szakemberek. Sajnos mindegyik állomáson jellemző volt a magas, vagy éppen túl alacsony vérnyomás, és sok esetben magas volt a szűrésen résztvevőknél a vércukor szint is. A háziorvos több alkalommal súlyproblémára is adott életvezetési tanácsokat.

Az egészség megőrzésében fontos szerepe van a megelőzésnek, illetve a betegségek korai felismerésének. A Generali most ingyenesen, beutaló és hosszas sorban állás nélkül biztosít lehetőséget a legfontosabb szűréseken való részvételre, úgy mint vérnyomás, vércukorszint- és koleszterinszint mérésre, szem- és anyajegyvizsgálatra, illetve általános háziorvosi tanácsadásra. A rendezvényen ezalatt a gyerekeket is számos program várja: arcfestésen, lufi hajtogatáson, kézműves foglalkozáson, rajz és kvízjátékokon vehetnek részt.

Az egészségmegőrző vizsgálatok mellett a Generali a jó hangulatról is gondoskodik: délután 14.45 órától késő estig koncertek szórakoztatják az érdeklődőket. Az eseményen fellép a Káosz Központ, Varga Viktor, a Bikini, a Hooligans, Kasza Tibi, Kocsis Tibor és az Első emelet is.

Időpont: 2012. augusztus 4. (szombat) 10:00-21:00
Helyszín: Győr, Aranypart Szabadstrand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.