Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 13. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Revita TV

Innovatív Győr- Videóval

Innovatív Győr- Videóval

Csodás innovációs példa az ország előtt. Így jellemezte Győrt a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, dr. Mészáros György egy sajtóbeszélgetésen.

Fantasztikus tapasztalatokat szereztem. Ezzel kezdte mondandóját szerda délutáni sajtóbeszélgetésén a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. dr. Mészáros György egyfajta győri csodáról beszélt, egy olyan példáról ami az egész ország számára követendő lehet.
A fiatalok támogatása, az Audival való együttműködés és a példás kutatás fejlesztés mellett a Széchenyi Egyetemet külön is megdicsérte az innovációs hivatal elnöke. Az intézmény rektora szerint jól esik az elismerés, de nekik már előre kell tekinteniük.
A következő években az Európai Unió még többet áldoz kutatás fejlesztésre, 2013 - tól elképesztően magas összeg, 83 milliárd euró pályázható majd. Az innovációs hivatalnak pedig nem lehet más célja, mint hogy ebből minél többet magyar pályázók nyerjenek el és fejlesszék tovább abból vállalkozásaikat.

Fotó: infovilag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.