Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 10. 11:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

Innovatív jövő

Innovatív jövő

Vállalkozás kategóriában öt, ifjúságiban pedig két pályamű érkezett az idei Nyugat-dunántúli Pannon Novum Regionális Innováció Díj pályázatára.

Vállalkozás kategóriában öt, ifjúságiban pedig két pályamű érkezett az idei Nyugat-dunántúli Pannon Novum Regionális Innováció Díj pályázatára. 2011-ben, a szakmai zsűri döntése értelmében a VitalWood matraccsaládot gyártó bősárkányi Bio-Textima Ipari és Kereskedelmi Kft. nyerte el a kitüntetést. Az elismerő okleveleket és a Veres Gábor szobrászművész alkotását a Széchenyi István Egyetem Inno-Share épületében adták át.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával 2007 óta hirdeti meg a regionális innovációs díj pályázatát a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A felhíváson a régióban telephellyel rendelkező vállalkozások, egyetemi hallgatók és magánszemélyek is indulhattak, egy már megvalósult projekttel. Új termékkel, új szolgáltatással, de új technológiai eljárással is lehetett nevezni. Idén 7 pályamunka érkezett, köztük 5 vállalkozói és 2 ifjúsági kategóriás projekt. Háromkerekű bicikli, hibrid robogó, falazóelem, gluténmentes pékáru, 2D-s vonalkódos rendszer - ezek az innovatív eszközök is részt vettek a versenyben. Az elismeréseket a Széchenyi István Egyetem Inno-Share épületében adták át, 2011-ben a különleges, fémmentes kialakítású matracokat gyártó bősárkányi Bio-Textima Kft. és Sismándy Kiss Ferenc vehette át a kitüntetéseket. A vállalkozók szerint óriási presztízse van a díjnak.

Idén különdíjasokat is köszöntöttek a szervezők. Pedál és elektromos meghajtású háromkerekű biciklijével Fülöp Zoltán, a forgattyús mechanizmus mechanikai hatásfokának növelésére pedig Léber Szabolcs, egyetemi hallgató vehetett át oklevelet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.