Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 25. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoGyőr

Interjú a Halott Pénzzel!

Interjú a Halott Pénzzel!

A hétvégén koncertezett először Győrben, a Laposon a Halott Pénz zenekar, ennek alkalmából Dáviddal, a felállás frontemberével beszélgettünk.

Elég hirtelen bukkantatok fel, mi volt az oka ennek az áttörésnek? Korábban is zenével foglalkoztál, mi volt az oka, hogy váratott magára az átütő siker?

2004-ben született három demo szám, ezek még a mostani számokhoz képest kezdetlegesek. Az első lemez 2009-ben született meg, ekkor még egyedül voltam. Az első klip az Angard volt, a második lemezről, ami 2010-ben jelent meg. Az volt az első amit elkezdett játszani a rádió. Az igazán nagy ugrás, a Feneked a gyengém volt, az új lemezen. Folyamatosan épült a zenekar. Mondhatni természetes úton, de folyamatosan egészültünk ki, és most már egy teljesen zenekaros felállást értünk el.

Honnan a név, Halott Pénz?

Egy kicsit ars poetica a dolog. A rap zenének a keménykedős, pénz központú ágával teljesen ellentétes, lazább történet amit mi játszunk, ezt is sugallja a név. Izgalmas, könnyen megjegyezhető és megosztó nevet szerettem volna.

Van e olyan számotok aminek van egy kis extra sztorija, ami érdekes lehet az olvasóknak, nekünk? Pl, A feneked a gyengém?

A barátnőm kubai származású, náluk a tánc egy elég fenék központú dolog. Valljuk be, izgalmas történet egy női fenék. Innen az alapja a számnak. A laza, poénos refrén mellett, a szám szövege gyakorlatilag egy szerelmi vallomás. Nagyon bejössz, nagyon tetszel. A feeling, mikor két ember vonzódik egymáshoz.

Koncertezni először vagytok Győrben, magánemberként, viszont volt e valami emlékezetes vagy vicces élményetek itt Győrben?

Járai Márk állandó énekesünk, ő győri születésű, így Ő egy győri szál az együttesben.

Az index szerint szexisták vagytok. Ezek szerint csupán férfiakkal teltházas koncertjeitek vannak?

Egyáltalán nem, igazából ezt a szexista jelzőt nem is érzem magamének. Pont, hogy ellenkező dolgokat fogalmazunk meg. Sokkal inkább a női nemet istenítjük. Bókolunk a nőknek, fontosak a lányok, pont ezért távol áll tőlünk a negatív ( szexista ) jelző.

Milyen előnyöket és milyen hátrányokat tapasztaltatok a siker kapcsán?

A siker egy érdekes dolog. Legfontosabb számomra, hogy folyamatosan fejlődön a produkció. Én úgy élem meg, hogy ha valami jól sül el, az egy újabb lehetőség, hogy alkosson az ember. A siker egy jó motiváció. Negatív dolgok nem találnak meg minket szerencsére. Pécsen és mindenhol ahol jártunk/járunk nagyon pozitív a légkör. Büszke ránk Pécs és ez nagyon jó érzés.

Csak én maradtam le róla, hogy szerepeltetek tehetség kutatón, vagy tényleg nem muszáj az X-Faktor a sikerhez?

Nem, nem voltunk egyik tehetségkutatón sem. Azt gondolom, hogy ma már ez nem szükséges, nyilván egy fajta lehetőséggel járnak ezek a dolgok, de nincs szükség rá, hogy megtalálja magát az ember. Előadóvá válni kell, sok sok év munkája által. A tehetségkutatók a showról szólnak, nem az előadókról. Nagyon kevés tehetségkutatós maradt meg hosszútávon.

Mi változott a ti életetekben mióta a Petőfi rádiót hallgatjátok? :)

Mióta a Petőfit hallgatom, télen is van árnyékom.

Petrik Katalin olvasónk reagált arra a felvetésre, hogy felteszem nektek az olvasóink kérdéseit, ha megírják facebookon. Azt írta: Ki az a Halott Pénz? Értelmes kérdésre fordítva a dolgot, hogy jellemeznétek az együttest?

Valami alternatív hiphop. Mindenképp valami fejlődőképes dologra törekedtünk, egyediséget szeretnénk képviselni. Legfontosabb dolog a nyitottság. Zeneileg is és a klippek terén is.

Hol lesz legközelebb fellépésetek a környéken?

Jövő héten Sopronban lépünk fel, egy bringás rendezvényen.

Köszönjük az interjút! Reméljük hamarosan újra Győrben koncertezik a Halott Pénz!

Fotók: Halott Pénz, infoGyőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.