Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 26. 21:18, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Internetadó - Fidesz: elfogadhatatlan az erőszak

Internetadó - Fidesz: elfogadhatatlan az erőszak

Többen felmásztak a székház földszinti erkélyére, ahová két uniós zászlót is kifüggesztettek. A demonstrálók a "Viktátor", "demokráciát", "Európa", "áfacsalók" felkiáltásokkal és hangos éljenzéssel kísérték a dobálást, majd megjelent egy, "az alaptörvény érvénytelen" feliratú molinó is.

A tüntetők a Fidesz-székház több ablakát is bedobták, és több helyen a redőnyöket is megrongálták.Több tv-stáb tagjait is inzultálták, a HírTV riporterét egy alkalommal megakadályozták abban, hogy tudósítson a helyszínről.A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy hagyják el a helyszínt, de egyelőre a demonstrálók a helyszínen maradtak. A rendőrök este 9 óra előtt kordont vontak a székház elé.

A Fidesz döbbenettel tapasztalta, hogy a tervezett internetadó elleni vasárnap esti budapesti demonstráció "vandalizmusba torkollott".

A kormánypárt azt követően juttatta el erről szóló közleményét az MTI-hez, hogy az internetadó elleni tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, és megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek.

A Fidesz kommünikéjében azt írta, hogy barátsággal és türelemmel hallgatják meg azokat, akiknek bármilyen kérdésben ellenvéleményük van. Mint fogalmaztak, a kormánypárt nyitott az érvekre, készen áll arra, hogy az adótörvény-javaslathoz módosító indítványt nyújtson be. Javasolják egy adófizetési felső korlát bevezetését, ami az adó mértékét 700 forintban maximalizálja, valamint azt, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizessék, ne az előfizetők, ne a magánszemélyek - erősítették meg korábbi közlésüket.

"Az erőszak viszont teljes mértékben elfogadhatatlan. Döbbenettel tapasztaltuk, hogy az esti demonstráció vandalizmusba torkollott. Az erőszak semmire nem lehet megoldás, nem vandalizmusra, hanem békés párbeszédre van szükség" - hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott