Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 13. 16:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ipari hasznosulása is van az első magyar műholdnak

Ipari hasznosulása is van az első magyar műholdnak

Magyarország nemcsak képes önállóan megépíteni egy teljes műholdat, hanem annak ipari hasznosulását is meg tudja találni

- mondta Horváth Gyula, az első magyar műhold, a MASAT-1 fejlesztője, és az erre a technológiára alapuló C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. ügyvezetője szerdán az M1-en.

Az Év Üzletembere díjjal múlt csütörtökön elismert fejlesztő hozzátette: jelenleg már olyan, a világ vezető, űripari tevékenységet végző szervezeteinek fejlesztenek műholdakat, mint az Európai Űrügynökség.

Hangsúlyozta: a cégét rendszeresen megtalálják ipari szereplők, amelyek olyan kihívásokkal küzdenek, amelyekre a magyar megoldások segítséget tudnak nyújtani.

Emlékeztetett: 2012-ben indították útnak a MASAT-1 műholdat, amely mindössze egy liter térfogatú és egy kilogramm tömegű, és teljes műhold-funkcionalitással rendelkezik.

A műsorban elhangzott, hogy az Az Év Üzletembere program közel másfél évtizede mutat be olyan hazai üzletembereket, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. Az idei versenyen a bírálóbizottság azokat a vállalkozókat kereste, akik egyedi és innovatív megoldásaikkal készek magasabb szintre emelni vállalkozásaikat, miközben felelősséget vállalnak cégük társadalmi és környezeti hatása iránt.

Címkék: űr, űrkutatás, műhold

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.