Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 16. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Ipari előregyártott vasbeton szerkezetek a kivitelezésben – nincs ennél egyszerűbb!

Ipari előregyártott vasbeton szerkezetek  a kivitelezésben – nincs ennél egyszerűbb!

Az elmúlt évek építőipari ínsége a korszerű építési technológiák alkalmazását érezhetően háttérbe szorította. Történhetett ez azért, mert a kivitelezés árszínvonala nem engedte meg a nagyobb kezdeti befektetési költséggel jár

Az említettek következményeként azonban a kivitelezés kockázata megnövekedett, hiszen a humán tényező bizonytalansága mind minőségben, mind kivitelezési időhatékonyságban redukáló elemként kerül figyelembevételre. Ugyanakkor a kevés megrendelés minőségi igényessége megmaradt, amit az őserdei módszerek semmiképp sem tudnak garantálni. E két, egymással ellentétes hatást kifejtő tényezőnek köszönhetően az év második felében az építőipari piac újfent a modern, iparosított minőséget garantáló, és nem utolsósorban, gyors építési technológiák felé nyitott.

E peremfeltételeket szolgálja a LEIER cégcsoport által gyártott előfeszített üreges födémpalló is, amely a gyártás nyitott lehetőségei miatt nincs korlátozva a tervezők körében rettegett modulkoordinált méretrend mumusa által. Az említett födémelem széles spektrumú magassági méreteivel, a gyártási hossz szabadon választhatóságával, illetve az elem szélességi méretének kötetlen meghatározhatóságával szinte minden épület födémszerkezeteként alkalmazható. A kivitelezőt a gyártó minden igényt kiszolgáló födémelem kiosztási tervekkel szolgálja ki, illetve adja az emeléshez szükséges segéd-emelőszerkezeteket is, így a kivitelezőnek csak a beemelést végző daruról kell gondoskodnia az építés helyszínén. A szerelés zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a LEIER cégcsoport mindemellett helyszíni mérnöki tanácsadást is biztosít.

Az elmúlt évben számos lakóépület, családi ház és szociális intézmény korszerűtlen, nagy helyszíni munkamennyiséget igénylő vasbeton kiselemes-gerendás födémszerkezetét váltotta fel ez a szerkezeti elem. Példaként említjük meg, hogy a jó szervezettség és a LEIER cégcsoport mérnöki asszisztenciája mellett egy 5 fős szerelő team cca. 550 -600 m2-nyi födémfelület szerkezetépítését végzi el egy nap alatt.

Bátran állíthatjuk, hogy a munka egyszerűsítése és annak hatékonyabbá tétele az elégedettséget, és az elvégzett munka nyugodt biztonságát adja a kivitelező szakembereknek.

Bővebb információk: www.leier.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.