Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 12. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: gyor.hu

Iparűzési adó: vissza az önkormányzatokhoz

Iparűzési adó: vissza az önkormányzatokhoz

Borkai Zsolt polgármester célja, hogy ne az APEH, hanem újra a helyhatóságok szedjék be a helyi iparűzési adót. Emlékezetes, hogy Borkai Zsolt, Győr polgármestere Debreczenyi János veszpr&#

A polgármester hangsúlyozta, azért problémás, hogy az APEH szedné be ezt a helyi adót, mert tulajdonképpen tervezhetetlenné válna a költségvetés. Hozzátette, nem csak az önkormányzatok, de a helyi vállalkozások számára is előnyösebb lenne az előző kormányzat döntésének eltörlése, mivel az önkormányzat csak akkor tud adni a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak fizetési halasztást, ha az önkormányzat szedi be az iparűzési adót.

A cél, hogy a feladatra egyébként megfelelő apparátussal rendelkező önkormányzatok legfontosabb saját bevétele, az iparűzési adó kiszámíthatóan érkezzen be a helyhatóságokhoz. Az önkormányzatok közvetlenebb kapcsolatban vannak a helyi vállalkozásokkal, rugalmasabban történhet a befizetés, ha ez a két fél tárgyal egymással.

Borkai Zsolt tervei szerint a kérdés még a nyáron napirendre kerülhet, és akkor akár már a második félévtől érvénybe léphetne a szabályozás, vagyis, hogy közvetlenül az önkormányzatokhoz folynának be a helyben befizetett iparűzési adóbevételek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.